Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 11.09.2024 Miejsce: Zgierz
Czas trwania: 6 h
Celem szkolenia jest przedstawienie pobierania próbek wody do spożycia. Omówione zostaną techniki pobierania, obszar
regulowany prawnie oraz wymagania jakie należy spełnić, żeby pobrana próbka odznaczała się wiarygodnością / reprezentatywnością.
Szkolenie skierowanie jest do próbkobiorców, którzy zaczynają swoją przygodę w zakresie pobierania próbek wody
przeznaczonej do spożycia, jak i dla osób, które chcą utrwalić swoją wiedzę poprzez doskonalenie.
1. Wstęp do pobierania próbek.
2. Wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02- obszar pobierania próbek.
3. Wymagania obszaru regulowanego prawnie.
4. Zasady pobierania próbek wody do spożycia do badań fizykochemicznych, sensorycznych oraz radiologicznych wg. PNISO 5667-5:2017-10.
5. Zasady pobierania próbek wody do spożycia do badań mikrobiologicznych wg. PN-EN ISO 19458:2007.
6. Ćwiczenia praktyczne: pobieranie próbek wody do spożycia.
7. Pytania, zakończenie szkolenia, rozdanie certyfikatów.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2024/01/Program-241-ENVI-Pobieranie-wody-do-spozycia-do-badan-fizykochemicznych-oraz-mikrobiologicznych_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły