Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Podcast PCA: bezpieczne produkty roślinne

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Jak PCA dba o to, aby produkty roślinne były dla nas bezpieczne? – zapraszamy do wysłuchania rozmowy z Dyrektor PCA Lucyną Olborską i Głównym Inspektorem Ochrony Roślin i Nasiennictwa Andrzejem Chodkowskim.

Tematem tego odcinka jest rola akredytacji w nadzorze nad produkcją roślinną. Z audycji dowiemy się m.in., na czym polega kontrola fitosanitarna, co badają laboratoria Państwowej Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, a także – w jaki sposób PCA ocenia kompetencje laboratoriów i dlaczego świadectwa fitosanitarne wydane przez akredytowane przez PCA laboratoria ułatwiają polskim producentom jabłek podbój rynków eksportowych.

Polskie Centrum Akredytacji jest członkiem porozumień międzynarodowych – wyjaśnia Dyrektor Lucyna Olborska.  Aby zostać sygnatariuszem porozumienia europejskiego, jesteśmy poddawani restrykcyjnym i systematycznym ocenom, które są przeprowadzane przez grupy eksperckie z poziomu europejskiego, w których uczestniczą pracownicy innych jednostek akredytujących. Pozytywny wynik oceny i w konsekwencji status sygnatariusza powoduje, że wyniki akredytowanych przez nas organizacji, w tym przypadku laboratoriów i jednostek certyfikujących, są uznawane w całej Europie i nie ma konieczności powtórnego badania wyrobów w przypadku eksportu.

Cała rozmowa: https://spotifyanchor-web.app.link/e/CabOinJkvyb

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Owoce i warzywa Plant-based

Autor: Polskie Centrum Akredytacji

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.