Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nowelizacja sektorowego programu akredytacji DAC-06 Akredytacja jednostek certyfikujących produkty regionalne i tradycyjne

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Polskie Centrum Akredytacji informuje, że opublikowane zostało wydanie 5. programu akredytacji DAC-06 "Akredytacja jednostek certyfikujących produkty regionalne i tradycyjne".

Najważniejsze zmiany wprowadzone w znowelizowanym dokumencie DAC-06 dotyczą wdrożenia w działalności akredytacyjnej wymagań dokumentu EA 3/02 M:2022 EA Policy for the Accreditation of Certification Bodies providing certification of PDO, PGI and TSG, w tym udzielania akredytacji w zakresie elastycznym, w ramach ww. sektorowego programu akredytacji.

Istotne zmiany wprowadzone w dokumencie zostały oznaczone kolorem czerwonym.

Niniejsze wydanie dokumentu DAC-06 zastępuje wydanie 4 z dnia 10.09.2015 r. i obowiązuje od dnia 6.04.2023 r.

Wybierz obszar: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja

Autor: Polskie Centrum Akredytacji

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.