Produkty z Ukrainy skażone pleśnią- raport tygodniowy RASFF (30.09-06.10.2019)
System RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz, przyczyniając się tym samym do lepszej ochrony zdrowia konsumentów w Unii Europejskiej.
Poniżej przedstawiamy przegląd systemu RASFF z ostatniego tygodnia (30.09-06.10.2019) przygotowany przez redakcję portalu FoodFakty. Zapraszamy do zapoznania się z listą produktów zgłoszonych do systemu przez Polskę, polskich produktów zgłoszonych do systemu RASFF oraz produktów potencjalnie niebezpiecznych mogących pojawić się na rynku polskim.
Nowa forma i zakres informacji! Raport dostępny do pobrania:
RAPORT TYGODNIOWY RASFF - 30.09-06.10.2019
Przeczytaj także
-
01.10.2019
10 produktów zgłoszonych przez Polskę - raport tygodniowy RASFF (23-29.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
24.09.2019
Produkty drobiowe skażone Salmonellą - raport tygodniowy RASFF (16-22.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...
-
17.09.2019
Listeria w 3 produktach z Polski- raport tygodniowy RASFF (09-15.09.2019)
System RASFF ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz...