Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport tygodniowy RASFF - 30.09-06.10.2019

Raport tygodniowy RASFF - 30.09-06.10.2019

Europa

Łącznie w systemie RASFF zgłoszono 65 produktów. Głównym powodem zgłoszeń były organizmy patogenne – 20 przypadków. Odnotowano również zgłoszenia produktów w kategorii zagrożenia:

• metale ciężkie (9)
• zanieczyszczenia mikrobiologiczne (inne) (8)
• mykotoksyny (6)

Najczęściej zgłaszaną kategorią produktów były surowce paszowe (10), następnie orzechy i produkty pochodne, nasiona (8), owoce i warzywa (7), mięso drobiowe i produkty pochodne (6), małże i produkty pochodne (5).

Polska

W systemie RASFF odnotowano łącznie 7 przypadków produktów związanych z rynkiem polskim (kraj pochodzenia, kraj zgłaszający bądź możliwe występowanie) – pełna lista produktów na kolejnej stronie. Główną przyczyną zgłoszeń były zanieczyszczenia mikrobiologiczne inne – zanieczyszczenie pleśnią (3) W analizowanym tygodniu najczęściej zgłaszano surowce paszowe (3)

Pełne informacje w raporcie - ZAPRASZAMY do pobrania darmowego raportu

System RASFF

(Rapid Alert System for Food and Feed) ma na celu zwiększenie odpowiedzialności oraz wzmocnienie współpracy poszczególnych państw członkowskich, w celu ograniczenia wprowadzania do obrotu niebezpiecznej żywności oraz pasz, przyczyniając się tym samym do lepszej ochrony zdrowia konsumentów w Unii Europejskiej.

Raport  tygodnia (30.09-06.10.2019) 

Raport przygotowany przez redakcję portalu FoodFakty. Zapraszamy do zapoznania się z listą produktów zgłoszonych do systemu przez Polskę, polskich produktów zgłoszonych do systemu RASFF oraz produktów potencjalnie niebezpiecznych mogących pojawić się na rynku polskim.

Zapraszamy również do zapoznania się z opracowanymi przez nas raportami:

PRZEGLĄD SYSTEMU RASFF - I KWARTAŁ 2018

PRZEGLĄD SYSTEMU RASFF - II KWARTAŁ 2018

PRZEGLĄD SYSTEMU RASFF - III KWARTAŁ 2018

PRZEGLĄD SYSTEMU RASFF - IV KWARTAŁ 2018

PRZEGLĄD SYSTEMU RASFF - I KWARTAŁ 2019

PRZEGLĄD SYSTEMU RASFF - II KWARTAŁ 2019

 

Zmieniamy się dla Państwa !!! 

Dla Państwa wygody i bezpieczeństwa wprowadzamy nowy sposób korzystania i pobierania materiałów z e-biblioteki, poprzez darmowe konta czytelnika. Wiecej szczegółow pod poniższym linkiem

BUDUJEMY SPOŁECZNOŚĆ FOODFAKTY - KONTA UŻYTKOWNIKÓW - WSPÓLNIE BUDUJEMY KULTURĘ BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

 

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.