Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - luty 2020

Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - luty 2020

Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w lutym 2020, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:

- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi

- ustawa o zmienie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych

- ustawa o prawach konsumenta

- dodatki do żywności

- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne

- zanieczyszczenia i pozostałości

- bezpieczeństwo żywności

- ASF

- wysoce zjadliwa grypa ptaków

- substancje czynne

- dodatki paszowe

- inne

Sprawdź też inne miesiące: PRZEGLĄD ZMIAN W PRZEPISACH PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO 

Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne luty 2020, żywność, jakość żywności

 

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn