Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w lutym 2020, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
- ustawa o zmienie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
- ustawa o prawach konsumenta
- dodatki do żywności
- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne
- zanieczyszczenia i pozostałości
- bezpieczeństwo żywności
- ASF
- wysoce zjadliwa grypa ptaków
- substancje czynne
- dodatki paszowe
- inne
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne luty 2020, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto