Przegląd zmian w przepisach prawa żywnościowego - styczeń 2020

Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w styczniu 2020, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- badania laboratoryjne
- rozporządzenie Ministra Klimatu
- nowa żywność
- substancje farmakologicznie czynne
- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne
- ASF
- wysoce zjadliwa ptasia grypa
- napoje spirytusowe
- dodatki paszowe
- środki ochrony roślin
- obrót żywnością z państw trzecich
- brexit
- inne
Sprawdź też inne miesiące: PRZEGLĄD ZMIAN W PRZEPISACH PRAWA ŻYWNOŚCIOWEGO
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne styczeń 2020, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences (Silliker Polska Sp. z o.o.)
Materiał opublikowany dnia: 25.02.2020
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto