Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Zapraszamy do zapoznania się z najważniejszymi zmianami w prawie żywnościowym jakie zaszły w styczniu 2020, zarówno prawie krajowym jak i unijnym. W opracowaniu znajdują się akty prawne m. in. z zakresu:
- badania laboratoryjne
- rozporządzenie Ministra Klimatu
- nowa żywność
- substancje farmakologicznie czynne
- chroniona nazwa pochodzenia i chronione oznaczenie geograficzne
- ASF
- wysoce zjadliwa ptasia grypa
- napoje spirytusowe
- dodatki paszowe
- środki ochrony roślin
- obrót żywnością z państw trzecich
- brexit
- inne
Słowa kluczowe: prawo żywnościowe, akty prawne, przegląd aktów prawnych, akty prawne styczeń 2020, żywność, jakość żywności
Materiał udostępniony przez: Merieux NutriSciences ( Silliker Polska Sp. z o.o. )
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto