Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa - 01.07.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

WHO opublikowało aktualizację briefu naukowego na temat palenia tytoniu a COVID-19, w którym oceniono dostępne dowody na temat ryzyka zarażenia palaczy wirusem, przebiegu choroby, i zgonów wśród hospitalizowanych pacjentów z COVID-19, którzy palą. Wniosek pozostaje taki, że palenie tytoniu wydaje się być związane ze zwiększoną ciężkością choroby i zgonem w szpitalu wśród pacjentów z COVID-19.

Nigdy nie było bardziej jasne, że komunikacja jest najważniejszą interwencją w zakresie zdrowia publicznego, która przyczynia się do kontrolowania pandemii. Europejskie Biuro Regionalne WHO omówiło tę kwestię oraz ryzyko "infodemii" - nadmiaru informacji, z których niektóre mogą być zwodnicze, a nawet szkodliwe.

Kambodża zareagowała na epidemię odry w tym samym czasie co na epidemię COVID-19. WHO wspiera wysiłki na rzecz rutynowych szczepień w Kambodży w ramach opieki zdrowotnej oraz pośród społeczności za pośrednictwem zespołów wsparcia.

W "Subject in Focus" w linku pod artykułem przedstawiono aktualne informacje na temat wysiłków WHO na rzecz wzmocnienia systemu łańcucha dostaw podczas COVID-19.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 1 lipca 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 1 lipca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 1 lipca 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Autor:WHO
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.