Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 02.06.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Podczas spotkania informacyjnego dla mediów, które odbyło się 1 czerwca, dyrektor generalny WHO dr Tedros podkreślił, że pandemia COVID-19 doprowadziła do zakłóceń w świadczeniu usług w zakresie leczenia osób z chorobami niezakaźnymi w wielu krajach. Reakcja na COVID-19 musi uwzględniać potrzeby w zakresie opieki zdrowotnej ludzi żyjących z tymi chorobami.

WHO opublikowało nowe wytyczne operacyjne dotyczące utrzymania podstawowych usług zdrowotnych, które zawierają zalecenia dotyczące praktycznych działań, jakie państwa mogą podjąć na szczeblu krajowym, subregionalnym i lokalnym w celu reorganizacji i bezpiecznego utrzymania dostępu do wysokiej jakości, niezbędnej pomocy dla służby zdrowia w czasie pandemii.

Transport wyposażenia medycznego COVID-19 dla osób potrzebujących wymaga terminowego podejmowania decyzji oraz umiejętności rozwiązywania problemów. Biuro Regionalne ds. wschodniego regionu Morza Śródziemnego dokumentuje tydzień z życia eksperta od logistyki koordynującego masowe dostawy materiałów medycznych do Jemenu.

Wsparcie WHO dla krajów w zabezpieczaniu produktów medycznych do leczenia COVID-19 to podkreślone w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 2 czerwca 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 2 czerwca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 2 czerwca 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.