Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 08.04.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Jedno nowe państwo/terytorium/obszar, które zgłosiło przypadki COVID-19 w ciągu ostatnich 24 h to Wspólnota Terytorialna Saint Pierre i Miquelon.

WHO opublikowało wytyczne w sprawie racjonalnego wykorzystywania środków ochrony (PPE) w placówkach opieki zdrowotnej i domowej, a także podczas przeładunku towarów. W dokumencie tym przedstawiono ocenę bieżących zakłóceń w globalnym łańcuchu dostaw i przedstawiono w zarysie rozważania dotyczące podejmowania decyzji w trakcie poważnych braków w środkach ochrony osobistej. Więcej szczegółów można znaleźć tutaj.

WHO zarekomendowało dwa pierwsze testy diagnostyczne do użytku w nagłych wypadkach podczas pandemii COVID-19. Posunięcie to powinno przyczynić się do zwiększenia dostępu jakościowych, dokładnych testów na koronawirusa. Oznacza to również, że testy te mogą być teraz dostarczane przez ONZ i inne agencje ds. zamówień publicznych. Więcej informacji można znaleźć tutaj.

WHO opublikowała wytyczne w sprawie bezpieczeństwa żywności, "COVID-19 and Food Safety: Guidance for Food Businesses". Więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj.

Klaster Global Health Cluster, któremu przewodzi WHO, wspiera 29 krajów we wdrożeniu Globalnego Planu Reagowania Humanitarnego dla COVID-19. To. Obejmuje to zajęcie się nowo powstającymi potrzebami i zachowanie istniejących działań humanitarnych w zakresie zdrowia. Więcej informacji na temat koordynacji partnerów można znaleźć na stronie "Subject in Focus".

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 8 kwietnia 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 8 kwietnia 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

 

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.