Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 09.06.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Do WHO zgłoszono obecnie ponad 7 milionów przypadków COVID-19 i ponad 400 000 zgonów. Chociaż sytuacja w Europie poprawia się, globalnie się pogarsza. W niedzielę zgłoszono ponad 136 000 przypadków, najwięcej jak dotąd w ciągu jednego dnia. Dyrektor generalny WHO ostrzegał w swoim briefingu, że w krajach widzących pozytywne oznaki największym zagrożeniem jest teraz samozadowolenie.

Amerykańskie biuro regionalne WHO opublikowało przewodnik zawierający zalecenia dotyczące środków mających na celu ograniczenie przenoszenia COVID-19 wśród ludności autochtonicznej, afro potomków oraz innych grup etnicznych. Zalecenia koncentrują się na promowaniu higieny, dystansu społecznego i poprawie dostępu do podstawowych usług zdrowotnych w tych społecznościach.

WHO w pełni popiera równość i globalny ruch przeciwko rasizmowi. Zachęca wszystkich protestujących na całym świecie, aby robili to bezpiecznie: na ile to możliwe, trzymali co najmniej 1 metrowy dystans od innych, myli ręce, zakrywali usta podczas kaszlu i zakładali maski jeśli biorą udział w proteście.

WHO opublikowała 14 nowych plakatów o tematyce społecznej dotyczących rodzicielstwa w czasie pandemii. Niektóre z nich to: uczenie się poprzez zabawę, zachowanie spokoju i radzenie sobie ze stresem, zapewnienie dzieciom bezpieczeństwa w sieci, rodzinne budżetowanie w czasach stresu finansowego i mówienie o COVID-19.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 9 czerwca 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 9 czerwca 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.