Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 20.04.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Pilna potrzeba stworzenia szczepionki przeciw COVID-19 podkreśla kluczową rolę, jaką szczepienia odgrywają w ochronie życia i gospodarce. Dr Hans Henri P. Kluge, Dyrektor Regionalny WHO na Europę, z okazji Europejskiego Tygodnia Szczepień podkreślił, że zwłaszcza teraz nie powinniśmy odpuszczać działań, które poprawiają odporność. WHO i UNICEF wydały wspólne oświadczenie w związku z Europejskim Tygodniem Szczepień 2020, które jest dostępny tutaj.

WHO opublikowała raport na temat stosowania niesteroidowych leków przeciwzapalnych (NSAIDs) u pacjentów z COVID-19. Pojawiły się obawy, że NSAIDs mogą być związane ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia niepożądanych skutków. Jednakże, jak podano w raporcie, w chwili obecnej nie ma dowodów na poważne negatywne skutki tych leków. Raport tutaj.

WHO opublikowało niedawno zaktualizowaną strategię mającą na celu pomoc w kierowaniu zdrowiem publicznym w odpowiedzi na COVID-19, która jest dostępna tutaj i jest jednym z tematów w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

Aktualne informacje na temat Globalnego Klastra Zdrowia również do przeczytania w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 20 kwietnia 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 20 kwietnia 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.