Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 20.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Dyrektor regionalna WHO ds. obu Ameryk dr Carissa F. Etienne podkreśliła, że działania przeciw COVID-19 powinny dotyczyć ochrony słabszych grup społecznych, w tym kobiet, ludności znajdującej się w niekorzystnej sytuacji, ludności autochtonicznej i migrantów, i skupiać się na kwestiach zdrowotnych, społecznych i nierównościach gospodarczych.

WHO opublikowało nowy Formularz Sprawozdawczy dla "Podejrzanych przypadków wielosystemowego zespołu zapalnego (MIS) u dzieci i młodzieży związanego z COVID-19", przeznaczony do wykorzystania przez pracowników służby zdrowia publicznego do gromadzenia znormalizowanych danych klinicznych prezentujących nasilenie choroby i wyników.

Uganda oddała do użytku pierwsze laboratorium Port Health COVID-19 na głównej granicy Ugandy z Tanzanią w związku z potencjalnym przenoszeniem COVID-19 przez kierowców ciężarówek. Dwa urządzenia GeneXpert będą używane do testowania wszystkich kierowców ciężarówek przybywających do punktu granicznego Mutukula, a wyniki będą dostępne w ciągu 45 minut.

Lekarz z Kairu w Egipcie opisuje, w jaki sposób został zakażony i wyzdrowiał z COVID19, oraz podkreśla, że pracownicy służby zdrowia muszą wykonywać podstawowe czynności związane z przeciwdziałaniem zakażeniu, profilaktyką ze względu na ich interakcje z pacjentami.

Dowody z nauk społecznych mogą pomóc urzędnikom w opracowaniu i wdrożeniu prawa w sposób, który jest bardziej prawdopodobne, że zadziała ponieważ jest dostosowane do lokalnych potrzeb. W linku pod artykułem "Subject in Focus" opisano, w jaki sposób WHO wdraża agendę COVID-19 Research Roadmap w celu przełożenia jej na konkretne działania.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 20 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do20 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 20 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.