Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 21.04.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Dyrektor Generalny WHO dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, w swoim briefingu podziękował za wsparcie ministrom zdrowia państw G-20, jak również wsparcie otrzymane od grupy G77 (obejmującej 135 państw) oraz Ruch Niezaangażowanych (który obejmuje ponad 130 krajów). Powtórzył, że WHO jest zobowiązana do wspierania wszystkich krajów w ratowaniu życia.

Koncert WHO i Global Citizen's "One World, Together at Home" we współpracy z Lady Gagą okazał się wielkim sukcesem oraz pokazem globalnej przyjaźni i solidarności. Zebrano 55 mln USD na rzecz funduszu solidarności WHO, który będzie wykorzystywany do wspierania państw w zapobieganiu, wykrywaniu oraz reagowaniu na pandemię.

Do dnia 21 kwietnia ponad 100 krajów dołączyło do Solidarity Trial, aby ocenić terapię dla COVID-19. W badaniu porównane zostaną cztery opcje leczenia w stosunku do lokalnych standardów opieki, aby ocenić ich względną skuteczność w stosunku do COVID-19.

WHO opublikowała "Międzynarodowe wytyczne dotyczące certyfikacji i klasyfikacji" dla COVID-19 jako przyczyny śmierci, dostępne tutaj.

Podczas wirtualnego spotkania zwołanego przez WHO, krajowe organy regulacyjne oraz krajowe komitety ds. etyki w całej Afryce uzgodniły, że połączą swoją wiedzę fachową by przyspieszyć zatwierdzane badań klinicznych.

WHO w dalszym ciągu zabezpiecza najważniejsze łańcuchy dostaw, tworzy centra logistyczne i zabezpiecza dostawy. Więcej informacji na ten temat znajduje się w "Subject in Focus" w linku pod artykułem.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 21 kwietnia 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 21 kwietnia 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.