Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 27.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

WHO opublikowało protokół kontroli przypadków w celu oceny czynników ryzyka dla choroby COVID-19 u pracowników służby zdrowia. Podstawowym celem niniejszego opracowania jest scharakteryzowanie i ocenienie czynników ryzyka wystąpienia zakażenia SARS-CoV-2 u pracowników służby zdrowia narażonych na kontakt z pacjentami z COVID-19.

WHO opublikowało raport naukowy badający związki pomiędzy paleniem a zwiększonym ryzykiem zachorowania na COVID-19. Dostępne dowody wskazują, że u hospitalizowanych pacjentów z COVID-19, którzy są palaczami tytoniu jest większe ryzyko śmierci i zwiększona ciężkość przechodzenia choroby.

WHO opublikowało populacyjny protokół badań seroepidemiologicznych na COVID-19 w oparciu o dane dotyczące wieku. Protokół ten został opracowany w celu zbadania zakresu infekcji, jaki określono na podstawie dodatnich wyników badań krwi w populacji ogólnej, w każdym państwie, w którym zgłoszono zakażenia COVID-19.

Elementy strategicznego planu reagowania i gotowości do COVID-19 (SPRP) są aktualizowane i poddawane regularnym przeglądom przez WHO, po konsultacjach ze wszystkimi sześcioma biurami regionalnymi. Elementy te są określone w COVID-19 WHO Appeal.

W "Subject in Focus" w linku pod artykułem, filar zarządzania infodemią w ramach WHO bada, jak WHO wsłuchuje się w media społecznościowe, aby wyprzedzić infodemię.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 27 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 27 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 27 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.