Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 31.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

31 maja obchodzony jest Światowy Dzień Bez Tytoniu. Palenie tytoniu zabija co roku 8 mln ludzi na całym świecie i jest utożsamiane z cięższym przebiegiem choroby i zgonem u hospitalizowanych pacjentów z COVID-19.

Osoby żyjące z chorobami niezakaźnymi (NCD) są bardziej narażone na ciężkie przechodzenie choroby lub śmierć z powodu COVID-19. Pandemia spowodowała również zakłócenia systemu służby zdrowia w opiece nad chorymi na NCD zgodnie ze wstępnymi wynikami oceny WHO, która zachęca rządy do "lepszego działania".

Prezydent Kostaryki i dyrektor generalny WHO dr Tedros uruchomili COVID-19 Technology Access Pool, inicjatywę polityczną mającą na celu opracowanie szczepionek, testów oraz inne technologii zdrowotnych do walki z COVID-19 dostępnych dla wszystkich. Inicjatywa ta ma pięć priorytetowych obszarów.

Dr Hans Henri P. Kluge dyrektor regionalny WHO na Europę, wydał oświadczenie analizujące pandemię COVID-19 w Europie i podkreślił, że odbudowa musi prowadzić do innej gospodarki, gospodarki dobrobytu.

Afrykańskie Biuro Regionalne WHO wezwało do zachowania ostrożności, ponieważ państwa znoszą lockdown. Dyrektor regionalny dr Moeti podkreślił, że "zakończenie lockdownu nie jest wydarzeniem, ale procesem...".

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 31 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 31 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 31 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.