Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Rola członków zespołu bezpieczeństwa żywności w systemie zarządzania. Na podstawie wymagań Codex Alimentarius, BRCGS Food i IFS Food - szkolenie on-line

Data: 29.05.2023 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Celem szkolenia jest prezentacja i szczegółowe omawiane roli członków Zespołów bezpieczeństwa żywności / HACCP w systemie zarządzania. Szkolenie opiera się o wymagania Codex Alimentarius a także odnosi się do zadań stawianych Kierownictwu oraz zespołom bezpieczeństwa żywności w standardach BRCGS Food oraz IFS Food.  

Szkolenie skierowane do

Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników, kierowników, menadżerów, przewodniczących zespołu bezpieczeństwa żywności (HACCP) a także członków zespołu bezpieczeństwa żywności w zakładach produkujących żywność.

Program

1.      Wstęp i ogólne pojęcie systemów zarządzania

•                 Powitanie

•                 Różne standardy w branży spożywczej,

•                 Ćwiczenie – Quiz dotyczący zasad higieny,

2.      Wymagania Codex Alimentarius. Wydanie 2020. Dobre praktyki higieniczne/Programy wstępne:

•                 Zaangażowanie kierownictwa w bezpieczeństwo żywności - Kultura bezpieczeństwa żywności,

•                 Wprowadzanie i kontrola zagrożeń żywnościowych,

•                 Produkcja podstawowa,

•                 Zakładanie – projektowanie obiektów i wyposażenia,

•                 Szkolenia i kompetencje,

•                 Konserwacja zakładu, czyszczenie i dezynfekcja oraz zwalczanie szkodników,

•                 Higiena osobista,

•                 Kontrola operacyjna,

•                 Informacje o produkcie i świadomość konsumentów,

•                 Ćwiczenia praktyczne związane z programami wstępnymi.

3.      Wymagania Codex Alimentarius. Wydanie 2020. HACCP:

•                 7 zasad i 12 kroków HACCP – wprowadzenie,

•                 Powołanie zespołu ds. HACCP,

•                 Opis produktu, wraz z określeniem zamierzonego zastosowania i użytkowników,

•                 Schemat technologiczny procesu produkcji oraz jego weryfikacja,

•                 Analiza zagrożeń,

•                 Wyznaczanie krytycznych punktów kontroli CCP,

•                 Ustalenie limitów krytycznych,

•                 Ustanowienie systemu monitorowania CCP,

•                 Ustanowienie działań korygujących dla CCP,

•                 Walidacja Planu HACCP i procedury weryfikacji,

•                 Ustanowienie dokumentacji i prowadzenie zapisów,

•                 Ćwiczenia praktyczne dotyczące systemu HACCP.

4.      Podsumowanie szkolenia

•                 Ćwiczenie - Komunikacja z Zespołem bezpieczeństwa żywności,

•                 Ocena szkolenia,

•                 Podsumowanie,

•                 Zakończenie szkolenia. 

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:

https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/

 

https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/04/Program-219-DSZ-Rola-czlonkow-zespolu-bezpieczenstwa-zywnosci-w-systemie-zarzadzania_2023-.pdf

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.