Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Standard BRCGS Plant-Based Global

Kategoria: Biznes

Plant-Based Global STANDARD Wydanie 1, styczeń 2020

W styczniu 2020 roku BRCGS opublikowało pierwszy globalnego standard oparty na roślinach - BRCGS Plant-Based Global Standard.

Standard został opracowany w odpowiedzi na zmiany zachowań i preferencji zakupowych konsumentów, powodujące gwałtownie rosnący popyt na produkty roślinne. Przemysł stanął przed wyzwaniem sprostania wymaganiom konsumentów, jednocześnie chroniąc reputację marki i ograniczając ryzyko.

Nowy Standard zapewni zaufanie zarówno przemysłowi, jak i konsumentom.

Standard oparty został na kompleksowym podejściu do systemu zarządzania i zapewnia podstawy dla producentów, aby pomóc im w produkcji żywności pochodzenia roślinnego. Obejmuje kryteria operacyjne, które należy wprowadzić, aby zapewnić, że produkty roślinne są wolne od materiału pochodzenia zwierzęcego.

Nawet najlepiej poinformowany konsument może nieświadomie spożywać produkty zwierzęce lub składniki ze względu na wyzwanie polegające na prawidłowej identyfikacji składników zawierających mięso zwierząt na podstawie samych informacji na etykiecie produktu. Roślinny znak towarowy na opakowaniu umożliwi konsumentom szybkie i łatwe dokonywanie świadomych wyborów. Znak towarowy pozwoli markom i produktom wyróżnić się.

Rosnąca liczba konsumentów rozważa wegetarianizm, weganizm lub podejście flexitariańskie ze względu na korzyści zdrowotne, jakie oferuje dobrze zbilansowana dieta roślinna. Jak wynika z analiz i rozwoju społeczeństw coraz więcej ludzi stara się prowadzić zdrowy styl życia, a ich zdrowie, wegetarianizm lub weganizm lub eksperymentowanie z którymkolwiek z nich jest dla wielu atrakcyjnym wyborem.

KORZYŚCI Z WDROŻENIA I STOSOWANIA PLANT BASED STANDRAD, wydanie 1 2020

PODSTAWY:

Przyjmuje rozsądne, praktyczne podejście oparte na ryzyku, zapewniając firmom przejrzysty sposób uzyskania certyfikatu w określonym czasie i zakresie.

Standard jest oparty na systemie HACCP i obejmuje systemy zarządzania roszczeniami oraz zapewniane przez międzynarodowe najlepsze praktyki produkcyjne integralności i jakości produktu.

OCHRONA MARKI

Znak towarowy Plant-Based na opakowaniu na roślinach pozwoli wyróżnianie się marek i produktów oraz daje konsumentom możliwość łatwego i szybkiego dokonywania wyboru.

KORZYŚCI Z CERTYFIKACJI

Certyfikacja zmniejsza potrzebę i koszty podwójnych audytów. Audyty są realizowane przez auditorów o odpowiednich kompetencjach w zakresie wymagań Plant-Based Global Standard. Audity te mogą być przeprowadzane osobno lub w połączeniu z dowolnym auditem certyfikacyjnym GFSI. Zmniejsza to koszty auditu i redukuje zakłócenia w działalności biznesowej oraz harmonizuje daty certyfikacji.

Audity przeprowadzane są przez niezależne jednostki certyfikujące, które muszą spełniać rygorystyczne wymagania określone przez BRCGS. Pełna, aktualna listą jednostek certyfikujących jest publikowana w BRCGS Directory.

Wybierz temat: Certyfikacja Plant-based

Autor: Magdalena Ledwoń

Magdalena Ledwoń

BRCGS Approved Training Partner
Lead Auditor
mobile: +48 501 33 86 68
e-mail: magda@ledwon.pl
www.brcszkolenia.pl

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.