Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Szkolenie teoretyczne i warsztaty z zakresu Analizy Sensorycznej

Data: 05.06.2024 Miejsce: Ołtarzew
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

  • Celem szkolenia i warsztatów jest zapoznanie uczestników z zasadami dot. analizy sensorycznej oraz ocena wrażliwości sensorycznej

Szkolenie skierowane do

  • Kandydatów do przeprowadzania ocen sensorycznych oraz osób wykonujących takie analizy w zakładach przemysłu spożywczego

Program

Szkolenie teoretyczne z warsztatami prowadzone jest przez doświadczonego eksperta w profesjonalnym laboratorium SGS
W cenie ujęte są wszystkie próbki do przeprowadzania badań

Część teoretyczna:

  • fizjologiczne podstawy analizy sensorycznej – charakterystyka zmysłów
  • ocena sensoryczna a organoleptyczna – na czym polega różnica? 
  • terminologia w analizie sensorycznej
  • warunki przeprowadzania ocen sensorycznych
  • czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej
  • zasady oceny sensorycznej produktów
  • metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych

Część praktyczna:

Ocena wrażliwości sensorycznej:

  • test na daltonizm smakowy dla 6 wzorców smaku: słonego, słodkiego, gorzkiego, kwaśnego, umami, metalicznego
  • test na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej w zakresie zmysłu węchu
  • test na sprawdzenie wrażliwości sensorycznej w zakresie zmysłu wzroku
  • metoda analizy opisowej tekstury

Ocena sensoryczna produktu:

  • ćwiczenia praktyczne wykorzystujące następujące metody analizy sensorycznej w ocenie produktów:metody różnicowe 
  • metody z zastosowaniem skal i kategorii 
  • metody opisowe 

Warunki uczestnictwa

Cena 1 495 PLN netto - za udział 1 osoby w szkoleniu w formie stacjonarnej

Cena obejmuje: prowadzenie zajęć, materiały szkoleniowe, zestaw próbek do oceny sensorycznej, certyfikat w języku polskim, wyżywienie w trakcie godzin szkoleniowych

Cena nie obejmuje kosztów zakwaterowania.

Płatność za szkolenie następuje po realizacji szkolenia, wyłącznie przelewem, na podstawie faktury VAT, w terminie 14 dni od daty jej wystawienia

RABAT 5% w przypadku zgłoszenia wcześniej niż 4 tygodnie przed szkoleniem. Zapytaj o warunki dodatkowych rabatów

Szczegółowe warunki uczestnictwa dostępne w poniższym linku:

https://learning.sgs.com/lmt/!clmsLink.dt?site=sgsssc&region=pl&lang=pl&type=R&id=62829058 

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.