Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Targi iba w Monachium – Światowe Wiodące Targi Piekarnictwa, Cukiernictwa i Przekąsek

Kategoria: Biznes

Bilety wstępu na iba są już dostępne w systemie online. Wiodące na świecie targi produkcji piekarniczej i cukierniczej zapraszają światową branżę piekarniczą na targi w Monachium w dniach od 22 do 26 października 2023 r. Ponad 95% powierzchni wystawienniczej jest już zarezerwowane, a pierwsze atrakcje dla odwiedzających tej jesieni już zostały zaplanowane.

Pięć dni, dziesięć sal i jedno międzynarodowe miejsce spotkań dla ekspertów branżowych; Październik 2023 to iba i innowacyjność, różnorodność, jakość, znaczenie na rynku międzynarodowym, nowe kontakty i transfer wiedzy.

W centrum uwagi iba: od 2023 r. będą to znane produkty i nowo wprowadzone tematy przewodnie. Głównymi tematami są trendy w żywności, piekarnie rzemieślnicze, zdrowie i zrównoważony rozwój, a także cyfryzacja, rozwiązania „pod klucz” i zarządzanie jakością. Tematy te podkreślają najważniejsze trendy w branży, łączą podaż i popyt oraz wyznaczają przyszłe kierunki. Stanowią one główny temat wydarzenia i znajdują odzwierciedlenie w prezentacjach, obszarach działań i asortymentach produktów na targach iba.

Pierwsze najważniejsze programy na 2023 rok: odwiedzający mogą spodziewać się wielu znanych i odnoszących sukcesy atrakcji i obszarów działań, a także nowych elementów programu, które poszerzają portfolio. Na przykład iba.SPEAKERS AREA stanie się centrum specjalistycznych prezentacji, dyskusji i sieci o zasięgu międzynarodowym. Iba.FORUM dostarczy interesujących informacji na temat wszystkich aspektów krajowego przemysłu piekarniczego i cukierniczego, ze szczególnym uwzględnieniem niemieckiego rzemiosła piekarskiego i będzie jednocześnie sceną dla wielu ceremonii wręczenia nagród. Tam wręczone zostaną m.in. iba.UIBC.CUP Piekarzy 2023 oraz iba.UIBC CUP Cukierników 2023. Ponadto branżowy dziennik piekarniczy ABZ – Allgemeine Bäcker Zeitung – po raz pierwszy przyzna na targach iba tytuły „Bäcker des Jahres” (piekarz roku) i „Ausbilder des Jahres” (trener roku) podczas FORUM w niedzielę 22 października 2023.

Kolejną nowością na październik będzie iba.START UP AREA wspierana przez Puratos. Krajowe i międzynarodowe start-upy otrzymają własną scenę w hali A4. Tutaj kolejne pokolenie innowatorów i przedsiębiorców zademonstruje, w jaki sposób rewolucjonizują krajobraz piekarniczy. Wybitni eksperci uzupełnią program wystąpieniami przewodnimi na tematy mające wpływ na branżę. Więcej szczegółów i nowe funkcje programu na rok 2023 zostaną ogłoszone wkrótce.

iba z bliska: pokazy na żywo, wystawa i certyfikaty.

Dzięki doznaniom zapachowym, smakowym i dotykowym odwiedzający mogą doświadczyć i zasięgnąć porady na temat łańcucha produkcyjnego od początku do końca poprzez uczestniczenie w pokazach produktów i maszyn na żywo w 10 halach targów iba. Kolejnym doświadczeniem jest iba.UIBC CUP w hali A4. Odwiedzający mogą śledzić światowej klasy wystawę w czasie rzeczywistym i spoglądać ponad ramionami ekspertów, którzy przygotowują swoje dzieła sztuki piekarniczej. Odwiedzający, którzy poczują się zainspirowani do tworzenia własnych wyrobów cukierniczych, powinni udać się do iba.ACADEMY, gdzie uczestnicy uczą się, jak robić tradycyjne niemieckie stollen i precle, a na koniec otrzymują certyfikat.

iba 2023 i iba.BAKERY TOURS:  Odwiedzający mogą już teraz kupić bilety na iba online tutaj https://www.iba-tradefair.com/en/visitor-centre/tickets/. Po raz kolejny odwiedzający będą mieli okazję wybrać się na wycieczkę po piekarniach w Monachium i okolicznych regionach podczas targów iba. Wycieczka iba.BAKERY TOURS jest organizowana przez Bawarski Cech Piekarzy. Wycieczki są bezpłatne dla grup zwiedzających. Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja. Odwiedzający mogą się wcześniej zarejestrować tutaj https://www.iba-tradefair.com/en/visitor-centre/tickets/

źródło – tekst i zdjęcia: GHM

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: GHM

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.