Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Targi POLAGRA 2020 areną ważnych wydarzeń branżowych

Kategoria: Biznes

To będzie pierwsze i jedno z nielicznych wydarzeń targowych w tym roku, dedykowanych branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Targi POLAGRA rozpoczną się 28 września i potrwają 3 dni.

POLAGRA od wielu lat stanowi miejsce integracji podmiotów działających w obszarze produkcji żywności. Areną do rozmów na temat nowych kierunków współpracy będzie ekspozycja, na której zaprezentowane zostaną produkty spożywcze stanowiące odpowiedź na potrzeby współczesnych konsumentów, powstałe w dużych zakładach produkcyjnych, a także w małych rodzinnych manufakturach. Uwagę warto poświęcić w szczególności żywności, która zyskała najwyższe noty w konkursie o Złoty Medal MTP. Największą powierzchnię pawilonu dedykowanego targom POLAGRA zajmą natomiast dostawcy maszyn dla sektora spożywczego, dodatków do produkcji żywności oraz urządzeń do konfekcjonowania
i pakowania. To część ekspozycji, która dla wielu firm może być początkiem drogi w kierunku innowacyjności tak ważnej dla zdobycia przewagi rynkowej.

Tegoroczna edycja POLAGRY, choć odbywać się będzie na mniejszą skalę niż w latach poprzednich, będzie miejscem dwóch wyjątkowych wydarzeń. Międzynarodowe Targi Poznańskie i zostały docenione jako bezpieczna przestrzeń biznesowa m.in. przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, które targi POLAGRA uznało za odpowiednią lokalizację dla spotkania ministrów rolnictwa krajów Grupy Wyszehradzkiej oraz Bułgarii, Chorwacji, Estonii, Litwy, Łotwy, Rumunii i Słowenii.

Podczas tegorocznej edycji targów odbędą się także Eliminacje Krajowe WorldSkills 2020 organizowane przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji. To konkurs dla młodych talentów - uczniów szkół o profilu gastronomicznych z całej Polski, którzy zmierzą się w takich konkurencjach jak: gotowanie, cukiernictwo, serwis restauracyjny oraz carving. Nad przebiegiem zawodów czuwać będą znakomici eksperci, m.in. Iwona Niemczewska – szefowa kuchni z Grand Diplome we francuskiej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie, Michał Doroszkiewicz – Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria i zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup, Grzegorz Górnik - Dyrektor Akademii Kelnerskiej oraz Grzegorz Gniech - Mistrz Polski w Carvingu, złoty medalista Międzynarodowej Olimpiady Kulinarnej IKA oraz Pucharu Świata w kategorii carving.

Stawka w konkursie jest wysoka - zwycięstwo daje możliwość zdobycia kwalifikacji do reprezentowania naszego kraju na międzynarodowym konkursie WorldSkills Szanghaj 2021.

Targi POLAGRA będą także miejscem rozmów o opakowania wielomateriałowych, biotworzywach i ekologicznych materiałach opakowaniowych, które mogą być wykorzystane m.in. w przemyśle spożywczym. Prowadzone one będą podczas konferencji: Najnowsze trendy i rozwiązania w opakowaniach żywności, której organizatorem jest Polska Izba Opakowań.

Pełny program wydarzeń towarzyszących targom POLAGRA 2020 dostępny jest na stronie internetowej: www.polagra.pl.

POLAGRA będzie drugim wydarzeniem o charakterze biznesowym, które odbędzie się na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich po okresie lockdown’u. Ekspozycja
i przestrzenie szkoleniowe oraz konferencyjne zaaranżowane zostaną na bazie rozwiązań rekomendowanych przez specjalistów i wytycznych Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Przy wejściach na tereny targowe zamontowane zostały m.in. kamery termowizyjne mierzące temperaturę ciała osób biorących udział w wydarzeniu. Przestrzenie dla wystawców
i zwiedzających aranżowane są tak, aby można było zachować odpowiedni dystans. Dezynfekowane są na bieżąco często dotykane elementy infrastruktury. Z punktu widzenia zwiedzających targi na pewno kluczową informacją jest to, że sprzedaż biletów odbywać się będzie wyłącznie online.

- Konieczność tworzenia efektywnych i adekwatnych do sytuacji rozwiązań jest częścią naszej pracy, niezależnie od okoliczności jakie niesie rzeczywistość. Tak też stało się w przypadku wydarzeń targowych w roku 2020. Jesteśmy w pełni przygotowani na realizację spotkań branży w nowych standardach – bezpiecznych dla wszystkich odwiedzających Targi. – komentuje Filip Bittner, wiceprezes zarządu Grupy MTP.  

Więcej informacji o targach: www.polagra.pl

Autor:Polagra 2020
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

  • 17.09.2020

    KONFERENCJA PLANT-POWERED PERSPECTIVES 2020

    Zgłoś się do Plant-Powered Pitching, przedstaw swój pomysł na produkt / usługę, poznaj potencjalnych inwestorów z branży spożywczej i zgarnij nagrodę pieniężną! W tym roku w nowej, luźnej i ciekawej formule Online

    Czytaj więcej
  • 16.09.2020

    TARGI NATURA FOOD & beECO - PLATFORMA WYMIANY DOŚWIADCZEŃ

    XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” oraz IX Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO” odbędą się w dniach 2 – 4 października w łódzkiej Atlas Arenie. Dla uczestników przygotowano m.in. V Forum Alergii, Akademię Biokuriera oraz szkolenia zorganizowane przez Agencję Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych.

    Czytaj więcej
  • 15.09.2020

    Targi Packaging Innovations – zwierciadłem branży

    Pandemia zmieniła rynek opakowań. Z jednej strony silny i dynamiczny rozwój e-commerce stał się czynnikiem napędzającym rozwój branży (w tym  opakowań z tworzyw sztucznych), z drugiej strony zgodnie z europejską strategią na rzecz tworzyw sztucznych - do 2030 roku wszystkie plastikowe opakowania mają podlegać recyklingowi. 

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.