VII edycja eFORUM - najważniejsze zmiany i planowane nowelizacje
Podczas wiosennego eFORUM głównym tematem będą najnowsze oraz przyszłe zmiany w prawie żywnościowym. Nie zabraknie również panelu eksperckiego z zagranicznymi prelegentami
Od ponad 20 lat Kancelaria Traple Konarski i Wspólnicy tworzy specjalistyczne zespoły przygotowane do obsługi prawnej najbardziej wymagających projektów biznesowych na rynku polskim i międzynarodowym oraz prowadzenia precedensowych procesów przed sądami krajowymi i trybunałami unijnymi.
Nasz zespół liczy obecnie ponad 60 prawników i posiada wsparcie uznanych ekspertów w zakresie zarządzania, finansów i informatyki.
Wśród naszych klientów są polskie i zagraniczne przedsiębiorstwa, grupy kapitałowe oraz koncerny, a także najważniejsze instytucje publiczne.
Nasze doświadczenie i kompetencje, w szczególności w zakresie prawa własności intelektualnej, prawa nowych technologii, prawa konkurencji, ochrony danych osobowych, prawa innowacji finansowych (FinTech), prawa cywilnego oraz procesowego, są potwierdzone wieloma wyróżnieniami i nagrodami.
Słowa kluczowe: usługi prawne, konsulting, własność intelektualna, nowe technologie, konkurecja, dane osobowe, fintech
Podczas wiosennego eFORUM głównym tematem będą najnowsze oraz przyszłe zmiany w prawie żywnościowym. Nie zabraknie również panelu eksperckiego z zagranicznymi prelegentami
Koniec minionego roku przyniósł ważne zmiany w prawie. Przestała obowiązywać dotychczasowa ustawa zakazująca nieuczciwego wykorzystywania przewagi kontraktowej w obrocie rolno-spożywczym. Od 23 grudnia 2021 r. mamy nowe przepisy i nowe zakazy.
Koniec minionego roku przyniósł ważne zmiany w prawie. Przestała obowiązywać dotychczasowa ustawa zakazująca nieuczciwego wykorzystywania przewagi kontraktowej w obrocie rolno-spożywczym. Od 23 grudnia 2021 r. mamy nowe przepisy i nowe zakazy.
Żywnośc jest przedmiotem szczegółowych regulacji administracyjnoprawnych dotyczących głównie jej jakości i bezpieczeństwa. Wiele aspektów dotyczących żywności jest ponadto przedmiotem uregulowań prawa własności intelektualnej. Innowacyjne rozwiązania z obszaru produkcji żywności mogą być chronione patentami, podlegać wyłączności danych naukowych bądź stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa i być chronione jako know-how.
Wiele aspektów dotyczących produkcji żywności jest przedmiotem uregulowań prawa własności intelektualnej. Innowacyjne rozwiązania z obszaru produkcji żywności mogą być chronione patentami, podlegać wyłączności danych naukowych bądź stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa i być chronione jako know-how.
Żywność jest dobrem o fundamentalnym znaczeniu społecznym i ekonomicznym. Wiele aspektów dotyczących żywności jest ponadto przedmiotem uregulowań prawa własności intelektualnej. Innowacyjne rozwiązania z obszaru produkcji żywności mogą być chronione patentami, podlegać wyłączności danych naukowych bądź stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa i być chronione jako know-how.
Żywność jest przedmiotem szczegółowych regulacji administracyjnoprawnych dotyczących głównie jej jakości i bezpieczeństwa. Wiele aspektów dotyczących żywności jest ponadto przedmiotem uregulowań prawa własności intelektualnej.
Żywność jest dobrem o fundamentalnym znaczeniu społeczny i ekonomicznym. Z tego powodu jest ona przedmiotem szczegółowych regulacji administracyjnoprawnych dotyczących głównie jej jakości i bezpieczeństwa. Wiele aspektów dotyczących żywności jest ponadto przedmiotem uregulowań prawa własności intelektualnej.
Żywność jest dobrem o fundamentalnym znaczeniu społeczny i ekonomicznym. Wiele aspektów dotyczących żywności jest przedmiotem uregulowań prawa własności intelektualnej. Innowacyjne rozwiązania z obszaru produkcji żywności mogą być chronione patentami, podlegać wyłączności danych naukowych bądź stanowić tajemnicę przedsiębiorstwa i być chronione jako know-how.
Postępy prac legislacyjnych dotyczących nowej ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi
Postępy prac legislacyjnych dotyczących nowej ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi.