Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Watson-Marlow

Watson-Marlow

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) jest światowym liderem wśród producentów wyspecjalizowanych pomp perystaltycznych i sinusoidalnych oraz technologii przepływu płynów dla przemysłu spożywczego, farmaceutycznego, chemicznego i branż pokrewnych. Produkty WMFTS sprzedawane są pod dziewięcioma markami, z których każda specjalizuje się w innej dziedzinie. Wspólnie tworzą one kompleksową ofertę w obszarze pompowania i transferu płynów, która zapewnia wysoką precyzję dozowania i odmierzania, doskonałe parametry higieniczne oraz skrócenie czasu przestojów i obniżenie kosztów konserwacji. Skracają też one czas załadunku i rozładunku składników sypkich i koncentratów zapewniając znaczne obniżenie kosztów we wszystkich obszarach produkcji i transportu.

Wśród marek kierowanych do przemysłu spożywczego znajdują się:

  • MasoSine – pompy sinusoidalne dla branży spożywczej, chemicznej i kosmetycznej charakteryzujące się łagodnym przemieszczaniem pompowanego płynu, także płynu o ekstremalnie wysokiej lepkości lub zawierającego cząstki stałe, bez uszkadzania jego struktury wewnętrznej. Pompy MasoSine są chętnie wykorzystywane m.in. w mleczarniach (pompowanie skrzepu lub roztopionego sera), w zakładach produkcji makaronu do transportu ciasta czy w browarach do odzyskiwania i przemieszczania żywych drożdży.
  • Bredel – pompy przewodowe o wysokiej wydajności przeznaczone do pompowania dużych ilości płynów, także o własnościach korozyjnych, jak kwas solny czy zawierających cząstki stałe, jak zawiesina ziemi okrzemkowej w procesach filtracji.
  • Qdos – precyzyjne perystaltyczne pompy dozujące do barwników spożywczych, aromatów i innych dodatków do żywności oraz środków czyszczących w procesach CIP i SIP,
  • Watson-Marlow Pumps – procesowe i laboratoryjne perystaltyczne pompy dozujące do barwników spożywczych, aromatów i innych dodatków do żywności,
  • Watson-Marlow Tubing – precyzyjnie wykonane wężyki do perystaltycznych pomp dozujących, w tym wężyki Maxthane do dozowania aromatów, barwników i dodatków w produkcji żywności. Są one także zgodne z wszelkiego rodzaju olejami spożywczymi oraz większością środków chemicznych CIP.

Wiele produktów i półproduktów spotykanych w przemyśle spożywczym – jak żywe drożdże, kultury bakteryjne, ciasta, skrzep serowarski, dresingi, sałatki, dżemy zawierające cząstki owoców itp. – jest niezmiernie wrażliwych na naprężenia ścinające powodowane przez wirniki, łopatki, krzywki lub zawory, które mogą powodować straty i obniżać jakość produktu. Tymczasem zarówno pompy sinusoidalne, jak i perystaltyczne firmy WMFTS pozwalają na uzyskanie równomiernego przepływu, bez pulsacji i przy niskich naprężeniach ścinających, niezależnie od konsystencji i lepkości tłoczonego płynu – od oliwki do ciast i masła orzechowego – także w przypadku dużej zawartości cząstek stałych. Nasze rozwiązania pomagają zapewniać wysoką jakość produktu końcowego i budować reputację naszych klientów, są też łatwe do czyszczenia w procesach CIP i SIP oraz umożliwiają szybką wymianę elementów podlegających zużyciu, dzięki czemu charakteryzują się niskimi kosztami eksploatacyjnymi.


Słowa kluczowe: pompy, technologia przepływu, transport płynów, higiena, wydajność, pompy sinusoidalne, pompy perystaltyczne


tel.: +48 22 853 04 53
https://www.wmfts.com/pl-pl/

Aleja Jerzego Waszyngtona 146
04-074 Warszawa
woj. mazowieckie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.