Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

WTO podejmuje ważne kroki w kierunku globalnych zasad handlu na rzecz zrównoważonego rybołówstwa

Kategoria: Biznes

Na forum Światowej Organizacji Handlu (WTO) odbyło się posiedzenie ministerialne w sprawie dopłat do połowów, na którym potwierdzono zobowiązanie do wyznaczenia kierunku pomyślnego zakończenia negocjacji przed konferencją ministerialną WTO, która rozpocznie się w listopadzie 2021 r.

Chociaż nadal istnieją pewne rozbieżności, skonsolidowany tekst zaproponowany przez przewodniczącego negocjacji, ambasadora Santiago Willsa z Kolumbii, stanowi solidną podstawę do ostatniego etapu negocjacji. W ramach wspólnej polityki rybołówstwa Unia Europejska (UE) od dawna priorytetowo traktuje podejście, które zapewnia zrównoważone pod względem środowiskowym, gospodarczym i społecznym połowy. Jest to wynikiem głębokiego procesu reform, w ramach którego stopniowo wycofywano szkodliwe dotacje na rzecz dotacji pozytywnych, które promują zrównoważone połowy, oraz wzmacniano systemy zarządzania działalnością połowową.

Opierając się na tych pozytywnych doświadczeniach, UE opowiada się również za tym, aby zasady WTO opierały się na zrównoważonym rozwoju. Wiceprzewodniczący i komisarz ds. handlu Valdis Dombrovskis, w uwagach skierowanych do swoich rozmówców na całym świecie, powiedział: "Ochrona światowych zasobów rybnych jest wspólnym obowiązkiem i jako taka, osiągnięcie wielostronnego rezultatu jest jedynym sposobem na rozwiązanie kwestii szkodliwych dotacji. Z zadowoleniem przyjmujemy zobowiązanie dyrektor generalnej Okonjo-Iweali do osiągnięcia porozumienia przed 12. konferencją ministerialną i jesteśmy w pełni zaangażowani w realizację tego celu. Mandat określony w Celu 14.6 Zrównoważonego Rozwoju ONZ musi pozostać naszym przewodnikiem w tych negocjacjach." Więcej informacji dostępnych jest tutaj.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł rybny

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.