Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wycofanie niektórych partii batonów zbożowych ze względu na zastosowanie składnika zanieczyszczonego tlenkiem etylenu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez system RASFF o wykryciu tlenku etylenu w surowcu, który wykorzystano do produkcji niżej wymienionych partii batonów zbożowych.

Tlenek etylenu jest substancją szkodliwą dla zdrowia, nie można ustalić bezpiecznych poziomów spożycia tej substancji.

Szczegóły dotyczące produktu:

Producent: Bakalland S.A., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa - Zakład Produkcyjny,
ul. Brzeska 70, 21-505 Janów Podlaski

 

 

Produkt

 

 

Zdjęcie produktu

 

Numer partii

Data minimalnej trwałości

 

BA!lans

Baton Waniliowe Cappucino, 38 g

 

 

0002326697

 

 

31.07.2022

 

0002318934

 

 

31.05.2022

 

0002312337

 

 

31.03.2022

 

0002322091

 

 

30.06.2022

 

MIX batonów BA!lans

 

 

 

0002320540

ww. nr partii widnieje na opakowaniu zbiorczym – kartonie
w którym znajduje się mix batonów o różnych nr partii i smakach
 w tym baton kwestionowany o nr partii 0002318934

 

31.05.2022

 

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:  

Firma Bakalland S.A. rozpoczęła wycofywanie batonów, do których został użyty kwestionowany surowiec.

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Białej Podlaskiej wydał decyzję administracyjną nakazującą wycofanie wskazanych partii produktów z obrotu handlowego. Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują wycofanie kwestionowanych partii produktu z obrotu w Polsce.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać partii produktu wskazanych w komunikacie.

Źródło: GIS

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Przemysł piekarski Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.