Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wycofanie niektórych partii sera pleśniowego z mleka koziego ze względu na możliwą obecność metalowych ciał obcych

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany, że firma LACTALIS Polska Sp. z o.o. prowadzi wycofanie sera koziego Sainte Maure Chevre President 200 g ze wskazanymi poniżej terminami przydatności do spożycia, ze względu na informację otrzymaną od francuskiego producenta Société Fromagère de Riblaire (weterynaryjny numer identyfikacyjny FR 79 299 001 CE) o możliwej obecności metalowych ciał obcych w produkcie.

Szczegóły dotyczące produktów:

Nazwa produktu: Sainte Maure Chevre President 200g

 

Produkt

 

Termin przydatności do spożycia

 

 

Sainte Maure Chevre President

Ser kozi President

 

09.10.2022

 

 
 

 

17.10.2022

 

 

 

20.10.2022

 

 
 

 

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Firma LACTALIS Polska Sp. z o.o. rozpoczęła wycofywanie i poinformowała o możliwości zwrotu serów z wyżej wymienionych partii do miejsca zakupu. W przypadku dodatkowych pytań i/lub wątpliwości istnieje możliwość kontaktu z zespołem ds. obsługi konsumenta pod numerem telefonu 222-708-500 lub kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej: bok@lactalis.pl

Informacja o wycofaniu jest dostępna także na stronie internetowej firmy: https://lactalis.pl/

Organy urzędowej kontroli żywności monitorują wycofanie kwestionowanych partii produktu z obrotu w Polsce.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać partii produktów wskazanych w komunikacie.

Źródło: GIS

Autor:Główny Inspektorat Sanitarny
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Przemysł mleczarski Wycofania z rynku

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.