Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wycofanie określonych partii ziela angielskiego ze względu na wykrycie bakterii Salmonella

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany o prowadzonym przez firmę LEVANT Foods Sp. z o.o., Odział we Wrześni, ul. Przemysłowa 5 b wycofaniu produkowanych przez nią trzech marek ziela angielskiego ze względu na zastosowanie do ich produkcji surowca zanieczyszczonego bakterią Salmonella.

Spożycie produktu bez odpowiedniej obróbki termicznej wiąże się z ryzykiem wystąpienia zatrucia pokarmowego.

Szczegóły dotyczące produktów:

Kraj pochodzenia - Meksyk

Zdjęcie

Nazwa produktu

Numer partii

Data minimalnej trwałości

zdjęcie poglądowe - ziele angielskie Vitpol - opakowanie

zdjęcie poglądowe - ziele angielskie Vitpol - opakowanie

VITPOL Ziele Angielskie

19117/991

08.2023

zdjęcie poglądowe - ziele angielskie Rustica - opakowanie

zdjęcie poglądowe - ziele angielskie Rustica - opakowanie

RUSTICA Ziele angielskie

23517/99

08.2023

zdjęcie poglądowe - ziele angielskie Portland - opakowanie

zdjęcie poglądowe - ziele angielskie Portland - opakowanie

PORTLAND Ziele angielskie

23517991

08.2023

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Firma LEVANT Foods Sp. z o.o. niezwłocznie po uzyskaniu informacji od dostawcy surowca, wdrożyła procedurę wycofania ww. partii produktów.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania kwestionowanych partii.

Zalecenia dla konsumentów:

Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Źródło: GIS

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn