Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wzmacniaj lokalne innowacje w obszarze żywności

Kategoria: Biznes

Rusza polskojęzyczna edycja programu EIT Food Government Executive Academy - dołącz do grupy decydentów, którzy chcą skuteczniej łączyć naukę z przemysłem.

InfraBooster - Government Executive Academy to praktyczny program szkoleniowy realizowany równolegle w kilku krajach Europy. Skierowany jest do pracowników administracji publicznej odpowiedzialnych za infrastrukturę badawczą, współpracę nauki z przemysłem oraz polityki innowacyjne. 

Program wspiera rozwój kompetencji i wiedzy o wyzwaniach związanych z inteligentnymi specjalizacjami w badaniach i innowacjach oraz o aspektach regulacyjno-prawnych.

Uczestnictwo jest bezpłatne dzięki wsparciu EIT Food - europejską inicjatywę wspieraną przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii (EIT), której celem jest przyspieszanie innowacji w sektorze żywnościowym poprzez łączenie nauki, biznesu i administracji oraz finansowanie projektów o wysokim potencjale społeczno-gospodarczym.

Program szkoleniowy został zaprojektowany przez specjalistów z Centrum Innowacji Odpowiedzialnych Społecznie Wydziału Zarządzania UW, a szkolenie realizowane jest we współpracy z lokalnym partnerem - Instytutem Nauk o Żywieniu Człowieka Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Dzięki temu uczestnicy otrzymują połączenie solidnej wiedzy akademickiej z praktycznymi rozwiązaniami odpowiadającymi realiom polskiej administracji.

Dlaczego warto wziąć udział?

  • Ekspercka wiedza i sprawdzone rozwiązania – poznasz aktualne podejścia do wykorzystania infrastruktury badawczej w transferze wiedzy, komercjalizacji usług i współpracy nauki z przemysłem, oparte na przykładach z Polski i innych krajów Europy.
  • Praktyczne narzędzia i metody pracy – zdobędziesz wiedzę, jak planować działania związane z infrastrukturą badawczą i włączać je w polityki innowacyjne, korzystając z metod omawianych w trakcie zajęć.
  • Projektowanie badań ukierunkowanych na misje – dowiesz się, jak definiować cele badań zgodnych z politykami publicznymi (infrastruktury badawcze zorientowane na misję) i powiązanych ze strategiami inteligentnych specjalizacji (RIS3).
  • Rozwój lokalnych innowacji i aktywacja niewykorzystywanych zasobów – nauczysz się identyfikować i uruchamiać „sleeping beauties”, czyli laboratoria, urządzenia i kompetencje, które mogą wspierać rozwój społeczno-gospodarczy i lepsze wykorzystanie funduszy publicznych.
  • Praktyczne ćwiczenia i case studies – program ma charakter interaktywny: angażujesz się w analizę studiów przypadków, bierzesz udział w dyskusjach oraz realizujesz zadania indywidualne i zespołowe w formule asynchronicznej sesji online.
  • Nowa sieć kontaktów – poznasz przedstawicieli administracji w Polsce oraz ekspertów akademickich i branżowych; GEA to przestrzeń do wymiany doświadczeń i wzajemnego uczenia się.

Do kogo kierujemy program?

Program skierowany jest do pracowników administracji rządowej i samorządowej oraz pracowników instytucji publicznych odpowiedzialnych za: infrastrukturę badawczą, politykę naukową, współpracę nauki z przemysłem, planowanie strategiczne lub komercjalizację wyników badań. Program jest przeznaczony dla osób pracujących i mieszkających w Polsce.


Grafika. Wzmacniaj lokalną innowacyjność - InfraBooster GEA Polska,
Źródło: Zespół organizacyjny polskiej edycji GEA, 2025

Forma i czas

 To Ty decydujesz, jak zaplanujesz swoją pracę w tym programie. Obejmuje on jedną interaktywną sesję online z ćwiczeniami zespołowymi i studiami przypadków oraz materiały do samodzielnej pracy. Został zaprojektowany tak, aby można było pogodzić udział z codziennymi obowiązkami zawodowymi. Wszystkie zajęcia i materiały prowadzone są w języku polskim.

Akademia będzie trwała w październiku i listopadzie 2025.

Rekrutacja - jak aplikować?

Zgłoszenia przyjmujemy wyłącznie przez formularz online - formularz to jedyna forma aplikacji; nie są wymagane żadne dodatkowe dokumenty. Decyzje selekcyjne opierają się na informacjach podanych we wniosku oraz dopasowaniu profilu zawodowego do założeń programu.

Masz pytania?

Napisz: gea@sggw.edu.pl

Autor:SZKOŁA GŁÓWNA GOSPODARSTWA WIEJSKIEGO W WARSZAWIE
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.