Zaproszenie na konferencję BACIF 2025 w Łodzi – 9-10 czerwca 2025
Z przyjemnością zapraszamy na czwartą edycję Międzynarodowej Konferencji BACIF 2025 (Biologically Active Compounds in Food), która odbędzie się w dniach 9-10 czerwca 2025 r. na Politechnice Łódzkiej.
Tegoroczna edycja będzie poświęcona interdyscyplinarnej debacie na temat substancji biologicznie aktywnych w żywności, produktach żywieniowych oraz kosmetykach. Wydarzenie zgromadzi specjalistów i badaczy, którzy przedstawią najnowsze odkrycia i badania w tej dziedzinie oraz wspólnie zastanowią się nad wyzwaniami stojącymi przed sektorem.
Konferencja BACIF odbywa się w Łodzi, sercu Polski i jest częścią obchodów 75-lecia Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności oraz 80-lecia Politechniki Łódzkiej. Sukces poprzednich edycji z lat 2015, 2017 i 2019 potwierdza, jak ważne jest dla nas stworzenie platformy umożliwiającej wymianę wiedzy między specjalistami zajmującymi się różnymi aspektami substancji biologicznie aktywnych.
W ramach wydarzenia planowanych jest pięć wykładów plenarnych, które wygłoszą:
- Prof. Catherine M.G.C. Renard (INRAE, TRANSFORM, Nantes, France) - Carotenoids, the microconstituents whose bioaccessability increases with processing
- Pietro Rocculi (University of Bologna, Campus Cesena, Italy) - Emerging processing technologies for the functionalization of food products
- Christiane Kruse Faeste (Norwegian Veterinary Institute, Oslo, Norway) - Biocontrols – sourcing from nature for controlling pest and disease
- Vassilis Fotopoulos (Cyprus University of Technology, Limassol, Cyprus) - Priming technologies for improved soft fruit production
- Sylvain Guyot, PhD, DSc. (INRAE, Le Rheu, France) - Polyphenols in apple juices: how to manage the balance between organoleptic and nutritional qualities?
Zapraszamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi konferencji na stronie wydarzenia oraz do rejestracji.
Przygotowaliśmy również ofertę dla przedsiębiorców (LINK) dzięki której będą mogli zareklamować Państwo swoją firmę.
Mamy nadzieję, że dołączą Państwo do grona uczestników tego wyjątkowego spotkania.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Organizacyjny Konferencji BACIF 2025
Przeczytaj także
-
12.02.2025
Sztuczna inteligencja (AI) w procesie produkcji żywności
Sztuczna inteligencja (AI) odgrywa coraz większą rolę w zarządzaniu produkcją. U naszego klienta referencyjnego wszystko zaczęło się od nowej ubojni – to był sygnał startowy do całkowitej modernizacji systemu produkcyjnego.
-
07.02.2025
Metody analityczne w służbie bezpieczeństwa żywności – ocena przydatności przez FSAI
Urząd do spraw Bezpieczeństwa Żywności w Irlandii (FSAI) wraz ze swoim komitetem naukowym opracował kryteria kontroli analitycznej, które należy wziąć pod uwagę przy badaniu potencjalnego wykorzystania nowoczesnych technik oceny autentyczności żywności.
-
04.02.2025
5 przyszłych zagrożeń zidentyfikowanych przez EFSA
W artykule przedstawiono najważniejsze pojawiające się zagrożenia oraz kwestie wymagające dalszego monitorowania