Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 27.06.2023 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 5 h
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z alternatywnymi metodami konserwacji żywności i mechanizmami inaktywującymi drobnoustroje.
Szkolenie skierowane dla osób związanych z przemysłem spożywczym: pracowników działów jakości i technologów żywności.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Naturalne konserwanty jako alternatywa dla syntetycznych konserwantów – czysta etykieta.
2. Naturalne konserwanty roślinne- polifenole, fenole i flawonoidy.
3. Peptydy przeciwdrobnoustrojowe pochodzenia roślinnego (AMP).
4. Naturalne konserwanty pochodzenia zwierzęcego- lizozym, laktoferyna, owotransferyna, laktoperoksydaza, AMP pochodzące od zwierząt gospodarskich i polisacharydy.
5. Naturalne konserwanty z mikroorganizmów - bakteriocyny.
6. Bakteriofagi w bioprotekcji.
7. Zakończenie szkolenia, podsumowanie, pytania.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze strony internetowej:
https://hamilton.com.pl/oferta/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Zapytaj organizatora o szczegóły