Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Żywność prosto z gospodarstwa – co trzeba wiedzieć

Kategoria: Biznes

Jak rozpocząć produkcję i sprzedaż żywności z własnego gospodarstwa? Każdy rolnik może się tego dowiedzieć z broszury przygotowanej w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, na polecenie ministra Jana Krzysztofa Ardanowskiego.

– Przez lata blokowana była inicjatywa i przedsiębiorczość rolników. Wasza inicjatywa! – napisał we wstępie do tej publikacji minister Ardanowski.

Broszura pt. „Żywność prosto z gospodarstwa - źródłem dochodu rolników” dostępna jest na stronie internetowej MRiRW https://www.gov.pl/web/rolnictwo/zywnosc-prosto-z-gospodarstwa---zrodlem-dochodu-rolnikow

– W tej publikacji zebrane są wszystkie niezbędne informacje o możliwościach aktywnego funkcjonowania na rynku poprzez sprzedaż wytworzonych we własnym gospodarstwie produktów. Są tu także informacje o gwarancjach bezpieczeństwa konsumentów, a także o Kodeksie Etyki Żywnościowej – podkreślił minister Ardanowski.

Publikacja będzie odstępna także na stronach ośrodków doradztwa rolniczego. Przekażemy ją również do szkół rolniczych nadzorowanych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

 

Źródło: MRiRW

Wybierz obszar: Owoce i warzywa Przemysł mięsny Przemysł mleczarski Przemysł piekarski

Autor: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.