Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

267 ENVI - Wylesianie a nowe regulacje EUDR - obowiązki i wyzwania.

Data: 13.03.2025 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

Szkolenie ma celu:
• Zapoznanie się z Rozporządzeniem EUDR dotyczącym wylesiania,
• Uzyskanie kompleksowej wiedzy na temat Due Diligence, wymagań w zakresie raportowania oraz niezbędnej
dokumentacji,
• Rozwój praktycznych kompetencji – zarządzanie ryzykiem, organizacja łańcucha dostaw, przygotowanie do audytów
i inspekcji,
• Zdobycie kluczowych informacji i umiejętności niezbędnych do spełnienia wymogów EUDR.

Szkolenie skierowane do

• Specjaliści i menedżerowie ds. zrównoważonego rozwoju,
• Specjaliści ds. zgodności (Compilance Officers) ,
• Kadra zarządzająca ds. zakupów i zaopatrzenia ,
• Menedżerowie ds. ryzyka ,
• Kierownicy i specjaliści ds. logistyki i zarządzania łańcuchem dostaw ,
• Dyrektorzy operacyjni i właściciele firm ,
• Specjaliści ds. eksportu i handlu zagranicznego ,
• Pracownicy sieci handlowych i hurtowych ,
• Osoby zainteresowane tematyką wylesiania i regulacjami EUDR .


Szkolenie obejmuje następujące elementy:
• Procesy monitorowania łańcucha dostaw pod kątem zrównoważonego rozwoju,
• Rola systemów śledzenia pochodzenia surowców i produktów,
• Przygotowanie firmy do audytów zewnętrznych i wewnętrznych zgodnie z EUDR,
• Sposoby wdrażania zmian operacyjnych zgodnych z wymogami EUDR .

Program

1. Wprowadzenie do EUDR i obowiązków wynikających z:
• Przegląd rozporządzenia EUDR i jego wpływ na działalność gospodarczą,
• Kluczowe definicje i pojęcia,
• Zakres obowiązków dla podmiotów wprowadzających produkty do obrotu i dla podmiotów handlowych,
• Wymagania EUDR w kontekście zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska.
2. Zasady Due Diligence dla zgodności z EUDR:
• Główne kroki procesu należytej staranności (Due Diligence) i ich praktyczne zastosowanie,
• Techniki oceny ryzyka w łańcuchu dostaw
• Narzędzia do dokumentowania pochodzenia i zgodności surowców z EUDR,
• Zasady kontroli i monitorowania dostawców, ze szczególnym uwzględnieniem ryzyk związanych z wylesianiem.
3. Tworzenie i prowadzenie dokumentacji zgodnie z EUDR:
• Kluczowe zasady raportowania w ramach EUDR oraz wymogi dotyczące dokumentacji,
• Przykłady dokumentów potwierdzających zgodność z regulacjami,
• Metody przygotowania firmy do audytów i inspekcji,
• Procedury przechowywania i aktualizowania dokumentacji zgodnie z przepisami.
4. Zarządzanie łańcuchem dostaw i przygotowanie do audytów:
• Procesy monitorowania łańcucha dostaw pod kątem zrównoważonego rozwoju,
• Rola systemów śledzenia pochodzenia surowców i produktów,
• Przygotowanie firmy do audytów zewnętrznych i wewnętrznych zgodnie z EUDR,
• Sposoby wdrażania zmian operacyjnych dla lepszej zgodności z wymogami EUDR.
5. Dodatkowe pytania, podsumowanie, zakończenie szkolenia.

Warunki uczestnictwa

Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.


Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.

Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/formularz-zgloszeniowy/?training_id=19232&place_id=0&utm_source=reference&utm_medium=FoodFakty.pl&utm_campaign=FF_ENVI&utm_id=%23SZKOLENIA 


Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2025/01/Program-267-ENVI_Wylesianie-a-nowe-regulacje-EUDR-obowiazki-i-wyzwania_2025.pdf 


W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.