Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

5 sposobów na pozyskanie LAED-a

Nieuniknione zmiany w procesach komunikacji

Klasyczna reklama w relacjach B2B przestała działać lub jej intensywność musi być ogromna, żeby odniosła ona skutek. Proces wyboru dostawcy zmienia się i coraz częściej bazuje na wstępnym porównywaniu informacji o produkcie i firmie, które są dostępne w internecie. Niezależne badania wskazują, że decydenci przed podjęciem decyzji aktywnie poszukują informacji o produktach i w dużym stopniu bazują na opiniach wyrażonych na blogach, w mediach społecznościowych, takich jak LinkedIn, czy innych źródłach. Nowe pokolenie wchodzące do biznesu w mniejszym stopniu chce bazować na relacjach osobistych, a w większym na komunikacji elektronicznej.

Jak szukamy informacji?

Nadal głównym źródłem informacji są dla nas znajomi, koledzy ze studiów, innych firm czy nasi profesorowie, aczkolwiek w coraz większym stopniu pozyskane informacje są dodatkowo weryfikowane w internecie. Co ważne, to czego szukamy najczęściej, to nie nazwa firmy oferującej dany towar, a szczegółowa fraza. Dodatkowo szukając informacji oczekujemy, że trafimy bezpośrednio na rzetelną merytoryczną treść, a nie slogany marketingowe. Wiedza o SEO staje się jednym z kluczowych elementów marketingu w sieci.

Jak w takim razie robią to najlepsi na rynku? Przeanalizowaliśmy plany komunikacyjne i strategie kilkudziesięciu firm z branży dostawców dla rynku spożywczego - oto kilka wspólnych elementów łączących ich działania:

 

Zasada 1 

Moja komunikacja z docelowym klientem bazuje na marketingu treści. To treść jest gwarantem dobrego pozycjonowania w intrenecie, ale również jest dopasowana bezpośrednio do osób szukających konkretnych rozwiązań. Treść dostarcza wiedzy nie tylko o produkcie, ale również o korzyściach płynących z jego użytkowania.

Ćwiczenie nr 1. Wpisz w wyszukiwarkę Google hasło: badania żywności listeria 

 

Zasada 2

Moje treści publikowane są poprzez media dopasowane do mojej grupy docelowej i zawsze o niepodważalnej wiarygodności u czytelników. Takim miejscem w Polsce z pewnością jest portal wiedzy Foodfakty.

Ćwiczenie nr 2. Sprawdź, kto nas wspiera w naszej działalności:

https://www.foodfakty.pl/firmy?categories%5B%5D=128&categories%5B%5D=130&categories%5B%5D=129&categories%5B%5D=134&form=Filtruj

 

Zasada 3 

Dążę do wygenerowania LEAD, czyli konkretnego kontaktu z zainteresowanym klientem. Możesz to zrobić poprzez FoodFakty na kilka sposobów:

- umieszczając interesujący dla czytelnika  materiał do pobrania w e-Bibliotece: https://www.foodfakty.pl/biblioteka

- umieszczając plik do pobrania w opublikowanym artykule: https://www.foodfakty.pl/trend-czystej-etykiety-aromaty-czy-ekstrakty-darmowe-seminarium

- organizując webinarium: https://www.foodfakty.pl/strona-glowna

- wysyłając dedykowany mailing 

- umieszczając w katalogach swoje produkty i szkolenia: https://www.foodfakty.pl/produkty

 

Zasada 4

Używam różnych form komunikacji, nie tylko reklamy. Staram się komunikować treścią wzmocnioną obrazem, dźwiękiem itp. Rozszerzam zasięg publikowanej treści poprzez media społecznościowe.

Przykłady: white papers, artykuły, nagrania video, mailing, wideokonferencje, specyfikacje produktowe

Ćwiczenie nr 3. Zajrzyj na nasze konta na LinkedIn oraz Facebook:

https://www.facebook.com/foodfakty ; https://www.linkedin.com/showcase/foodfakty/

 

Zasada 5

Działam konsekwentnie i regularnie na istotnym poziomie intensywności - pojedyncze działania, gdziekolwiek nie miałyby miejsca, nie będą zauważone przez klientów i są to potencjalnie stracone środki finansowe.

Ćwiczenie nr 4. Zobacz jak automatycznie budowana jest prezentacja aktywnie działających firm na portalu wiedzy FoodFakty:

Silliker Polska, grupa Mérieux NutriSciences: https://www.foodfakty.pl/merieux-nutrisciences-silliker-polska-sp-z-o-o-pl

Fenix Systems: https://www.foodfakty.pl/fenix-systems-sp-z-o-o-pl

 

Zasada 6 

Zachęcaj do pobrania materiałów. 

Ćwiczenie nr 5. Pobierz broszurę How it works for You, zawierająca szczegółowe informacje o korzyściach wynikających ze stosowania marketingu treści.

Zapraszamy: https://www.foodfakty.pl/how-it-works-for-you

Słowa kluczowe:

Autor: Publikacja własna FoodFakty

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.