Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Aflatoksyny w tureckich figach

Kategoria: Alerty

W dniu 3.01.2020 zgłoszono obecność mykotoksyn w suszonych figach z Turcji. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: suszone figi

Powód zgłoszenia: aflatoksyny (B1 = 8.86 µg/kg - ppb)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Turcja

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: ponowna wysyłka

Data zgłoszenia:  3.01.2020

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.