Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Wspólne Centrum Badawcze Komisji Europejskiej prowadzi badania nad wpływem pandemii COVID-19 na podmioty w łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych Unii Europejskiej.
Celem badania jest zebranie danych dotyczących elastyczności działań, pojawiających się barier i sposobów reagowania podmiotów gospodarczych na pandemię COVID-19 na wszystkich etapach łańcucha.
Ankiety znajdują się pod poniższymi linkami:
Ankieta dla rolników i przedsiębiorstw działających na poszczególnych etapach łańcucha żywnościowego.
Wszystkie odpowiedzi będą traktowane jako poufne. Będą one wykorzystywane wyłącznie do celów statystycznych i będą publikowane wyłącznie w formie podsumowania.
Zachęcamy do wypełnienia ankiet - Państwa odpowiedzi mogą pomóc w dostarczeniu odpowiednich danych, mających wpływ na kształtowanie dalszej polityki UE. Kwestionariusz jest dostępny do 30 listopada 2020 roku.
Źródło: IJHARS
Przeczytaj także
Centrum Bezpieczeństwa Żywności z Hongkongu (CFS) wykryło obecność barwników sudanowych w mielonej kurkumie w ilości...
Władze weterynaryjne Republiki Serbii uznały regionalizację w odniesieniu do afrykańskiego pomoru świń (ASF).
Niewielu rolników decyduje się na zabezpieczenie upraw, mimo iż część z nich ma taki obowiązek. System ubezpieczeń nie spełnił oczekiwań zarówno ubezpieczających jak i ubezpieczycieli.