Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Aspekty bezpieczeństwa żywności opartej na komórkach – seminarium online FAO/WHO

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Produkcja mięsa pochodzenia zwierzęcego ewoluowała przez tysiące lat, aby sprostać zapotrzebowaniu na bezpieczne i przystępne cenowo źródła białka. Produkcja żywności oparta na komórkach, która jest dziedziną hodowli zwierzęcych produktów rolnych bezpośrednio z kultur komórkowych, została zbadana jako rzekoma zrównoważona alternatywa dla konwencjonalnego systemu hodowli zwierząt. Ponieważ komercyjna produkcja żywności na bazie komórek stale się rozwija, pilna staje się odpowiedź na jedno z najważniejszych pytań konsumentów, a mianowicie bezpieczeństwo żywności. W związku z tym Organizacja Narodów Zjednoczonych ds. Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) we współpracy ze Światową Organizacją Zdrowia (WHO) publikuje przełomową publikację zatytułowaną „Aspekty bezpieczeństwa żywności w żywności opartej na komórkach”.

Zaproszenie

Zapraszamy do zarejestrowania się na seminarium internetowe, które FAO i WHO zorganizują w celu zaangażowania krajów i odpowiednich zainteresowanych stron w proaktywne dzielenie się aktualną wiedzą w celu określenia konkretnych sposobów informowania konsumentów i wszystkich innych zainteresowanych stron o kwestiach bezpieczeństwa produktów żywnościowych na bazie komórek.

Dla kogo?

Seminarium internetowe skierowane jest do przedstawicieli krajowych, właściwych pod względem kompetencji organów prowadzących badania w obszarze produkcji żywności komórkowej oraz wszystkich zainteresowanych reprezentujących naukę, przemysł spożywczy, producentów  żywności.

Korzyści z udziału w webinarze:

  • Uzyskanie elektronicznej kopii publikacji, kamienia milowego  „Aspekty bezpieczeństwa żywności w żywności opartej na komórkach”;
  • Zrozumienie różnych technologii, które są obecnie wykorzystywane do produkcji żywności na bazie komórek;
  • Zrozumienie kluczowych wyników identyfikacji zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności przeprowadzonej przez Panel Techniczny podczas Konsultacji Ekspertów zorganizowanych przez FAO we współpracy z WHO;
  • Zdobycie wiedzy o aktualnych pracach regulacyjnych i zmianach, które obecnie istnieją w odniesieniu do żywności na bazie komórek w różnych krajach i jurysdykcjach;
  • Możliwość uczestniczenia w sesji burzy mózgów, aby omówić kwestie specyficzne dla danego kraju i odpowiednie potrzeby regulacyjne.

Rejestracja

Aby dostosować się do różnych stref czasowych, odbędą się dwie 1,5-godzinne identyczne sesje webinaru, które odbędą się w środę 5 kwietnia 2023 r.

Wybierz taki, który pasuje do Twojego harmonogramu i strefy czasowej:

Sesja 1: 09:00 – 10:30 (GMT+2) Zarejestruj się tutaj

Sesja 2: 16.00 – 17.30 (GMT+2) Zarejestruj się tutaj

 

Źródło: WHO

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Procesy i Technologie

Autor: WHO

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.