BADANIA ŻYWNOŚCI: NORMY, TESTY, WALIDACJE METOD (5)
Przedstawiamy cykl NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD, w którym będziemy cyklicznie prezentować Państwu informacje o wybranych normach, które zostały wycofane lub dopuszczone do stosowania w ocenie zgodności z sektora Żywności, Rolnictwa i Leśnictwa, doniesienia o nowych walidacjach konkretnych testów komercyjnych lub nowych metod badawczych dostępnych na rynku. Skupimy się oczywiście na metodach i normach stosowanych w branży spożywczej i akceptowanych przez uznane systemy takie jak ISO, IDF, Codex Alimentarius, Afnor. AOAC lub inne. Prezentowane informacje pochodzić będą bezpośrednio ze stron konkretnych organizacji lub od firm produkujących dany test.
PN wycofana: PN-EN ISO 6579:2003
Tytuł PN: Mikrobiologia żywności i pasz -- Horyzontalna metoda wykrywania Salmonella spp.
Data wycofania: 2017-04-04
Zastąpiona przez: PN-EN ISO 6579-1:2017-04
Aktualna w ocenie zgodności do: 2017-09-30
Przeczytaj także
-
03.08.2017
NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD (4)
Przedstawiamy cykl NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD, w którym będziemy cyklicznie prezentować Państwu informacje o wybranych normach, które zostały wycofane lub dopuszczone do stosowania w ocenie zgodności z sektora Żywności...
-
27.07.2017
NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD (3)
Przedstawiamy cykl NORMY; TESTY; WALIDACJE METOD, w którym będziemy cyklicznie prezentować Państwu informacje o wybranych normach, które zostały wycofane lub dopuszczone do stosowania w ocenie zgodności z sektora Żywności...