Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Bezpieczeństwo żywności i zarządzanie ryzykiem w odniesieniu do skażenia tlenkiem etylenu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Od 2020 r. możemy zaobserwować wzmożone wykrywanie obecności tlenku etylenu (EtO) przez urzędowe laboratoria służb odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności w państwach członkowskich oraz laboratoria kontrolne działające na rzecz producentów żywności.

Z rynku płyną informacje o kolejnych wycofaniach produktów.

W tym miejscu wystarczy przypomnieć, że stosowanie EtO jest zabronione w UE. Najwyższy dopuszczalny poziom pozostałości wynosi 0,02 - 0,1 mg/kg, jak określono w rozporządzeniu (WE) nr 396/2005.

  • Czy warto narażać firmę na straty finansowe wynikające z wycofania produktu z rynku?
  • Czy warto ryzykować zaufanie konsumentów do swoich produktów?
  • Czy warto ryzykować potencjalny kryzys wizerunkowy firmy?

Skutki mogą być nieodwracalne dla funkcjonowania firmy. Należy podjąć działania zapobiegawcze już dzisiaj.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom rynku, JARS S.A. Member of GBA Group opracował dla Państwa bezpłatny e-Przewodnik:

"BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI I ZARZĄDZANIE RYZYKIEM W ODNIESIENIU DO SKAŻENIA TLENKIEM ETYLENU. TLENEK ETYLENU I 2-CHLOROETANOL - WYKRYWANIE POZOSTAŁOŚCI."

Z e-Przewodnika dowiedzą się Państwo:

  • Czym jest tlenek etylenu?
  • Jakie jest zastosowanie tlenku etylenu w produkcji spożywczej?
  • W jaki sposób przeprowadzana jest analiza tlenku etylenu?
  • W jaki sposób dokonuje się analizy EtO opartej na metodzie QUECHERS?

Publikację pobierzecie Państwo pod linkiem https://jars.pl/bezplatny-e-przewodnik-bezpieczenstwo-zywnosci-i-zarzadzanie-ryzykiem-w-odniesieniu-do-skazenia-tlenkiem-etylenu/.

 

Wybierz temat: Tlenek etylenu

Autor: JARS

Materiał opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.