Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Częściowe zniesienie ograniczeń wprowadzonych przez Republikę Białorusi z uwagi na występowanie HPAI w Polsce

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Główny Inspektorat Weterynarii opublikował komunikat dnia 17 czerwca, poniżej treść:

Zgodnie z informacją zamieszczoną na oficjalnej stronie internetowej Departamentu Nadzoru Weterynaryjnego i Spożywczego Ministerstwa Rolnictwa i Żywności Republiki Białorusi, dotyczącą częściowego zniesienia restrykcji importowych dla województwa zachodniopomorskiego oraz warmińsko-mazurskiego, od dnia 15 czerwca 2020 r. ponownie istnieje możliwość wwozu z w/w województw do Republiki Białorusi następujących towarów:

  • żywego drobiu (z wyjątkiem dzikiego, zoologicznego i cyrkowego);
  • jaj wylęgowych;
  • mięsa drobiowego, jaj w proszku, melanżu, albuminy i innych produktów spożywczych przetwórstwa jaj kurzych;
  • puchu i pierza;
  • nie poddanych obróbce (dezynfekcji) trofeów myśliwskich dzikiego ptactwa (drobiu);
  • nieprzeznaczonych do spożycia surowców pochodzenia zwierzęcego, przeznaczonych do produkcji karm dla zwierząt domowych i

Jednocześnie właściwe władze Białorusi poinformowały o utrzymaniu zakazu wwozu z w/w województw następujących towarów:

  • dzikiego, zoologicznego i cyrkowego ptactwa;
  • jaj spożywczych;
  • pasz i dodatków paszowych pochodzenia zwierzęcego, w tym z drobiu i ryb
    (z wyjątkiem mączki rybnej, mączki z ssaków morskich, skorupiaków i bezkręgowców; dodatków do karm oraz poddanych obróbce termicznej gotowych karm dla kotów, psów, tchórzy, tchórzofretek, fretek, gryzoni, zwierząt akwariowych i terrariowych);
  • pasz i dodatków paszowych pochodzenia roślinnego (z wyjątkiem dodatków do karm oraz gotowych karm dla kotów i psów, tchórzy, tchórzofretek, fretek, gryzoni, zwierząt akwariowych i terrariowych)

- Jednocześnie przypominam, że właściwe władze Białorusi częściowo zniosły zakaz również dla województwa lubelskiego, natomiast zakazy w związku z wystąpieniem wysoce zjadliwej grypy ptaków, które służba weterynaryjna Republiki Białorusi wprowadziła dla województwa wielkopolskiego, dolnośląskiego, opolskiego, łódzkiego, śląskiego i lubuskiego nadal obowiązują w całości.

Źródło: Główny Inspektorat Weterynarii

Wybierz temat: Przemysł mięsny

Autor:Główny Inspektorat Weterynarii
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.