Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Dwa nowe akty prawne Komisji UE

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Rozporządzenie 2017/505

W dniu 8 marca 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała nowe Rozporządzenie 2017/505, zmieniające załączniki II i III do rozporządzenia (WE) nr 396/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości sulfoksafloru w określonych produktach oraz na ich powierzchni

Pełna treść Rozporządzenia dostępna poniżej:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017R0405&from=EN

 

Decyzja Wykonawcza EU 2017/450

W dniu 13 marca 2017 r.  Komisji UE wydała nową Decyzję Wykonawczą 2017/450 zezwalająca na wprowadzenie do obrotu laktitolu jako nowego składnika żywności zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady

Treść Decyzji dostępna poniżej

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017D0450&from=EN

 

 

Autor: Jakub Ostaszewski

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.