Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 16 stycznia wyszło nowe Zalecenie Komisji Unii Europejskiej w sprawie monitorowania węglowodorów olejów mineralnych w żywności oraz w materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
Pełna treść Zalecenia dostępna poniżej:
Przeczytaj także
Komisja UE wydała dwa nowe akty prawne: Rozporządzenie 2017/505 oraz Decyzję Wykonawczaą EU 2017/450
Rozporządzenie 2017/378, zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do niektórych substancji aromatycznych
Rozporządzenie 2017/324 zmieniające załącznik do rozporządzenia (UE) nr 231/2012 ustanawiającego specyfikacje dla dodatków do żywności wymienionych w załącznikach...
W dniu 30 stycznia 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała dwa nowe Rozporządzenia: 2017/170 oraz 2017/171.