Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 24 lutego 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała nowe Rozporządzenie 2017/324 zmieniające załącznik do rozporządzenia (UE) nr 231/2012 ustanawiającego specyfikacje dla dodatków do żywności wymienionych w załącznikach II i III do rozporządzenia (WE) nr 1333/2008 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do specyfikacji dla zasadowego kopolimeru metakrylanu (E 1205)
Pełna treść Rozporządzenia dostępna poniżej:
Przeczytaj także
Komisja UE wydała dwa nowe akty prawne: Rozporządzenie 2017/505 oraz Decyzję Wykonawczaą EU 2017/450
Rozporządzenie 2017/378, zmieniające załącznik I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1334/2008 w odniesieniu do niektórych substancji aromatycznych
W dniu 30 stycznia 2017 roku Komisja Unii Europejskiej wydała dwa nowe Rozporządzenia: 2017/170 oraz 2017/171.
W dniu 16 stycznia wyszło nowe Zalecenie Komisji Unii Europejskiej w sprawie monitorowania węglowodorów olejów mineralnych w żywności oraz w materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością.