Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

EKSTRAKCJA

Produkty:

FatExtractor E-500

Szybkość i zgodność

FatExtractor E-500 został zaprojektowany do szybkiej i zgodnej ekstrakcji tłuszczów na 6 próbkach pożywienia i paszy. Korzystaj z elastyczności, jaką oferuje FatExtractor E-500 dzięki wymiennym zespołom szklanym i wykonuj ekstracje zgodne z Soxhlet, Randall (gorąca ekstrakcja) lub Twisselmann.

Oszczędność czasu i pieniędzy
     • Prowadzenie procesu na 6 próbkach jednocześnie po naciśnięciu jednego przycisku
     • Mniejsze zużycie rozpuszczalnika i niższe koszty eksploatacji
     • Szybkie nagrzewanie dzięki ceramicznym grzałkom oraz indywidualnym strefom grzewczym
     • Najlepsza powtarzalność dzięki kontroli czasu i cyklu

Łatwa obsługa
     • Łatwa wymiana szkła zgodna z Soxhlet, Randall (HE) i Twisselmann (ECE)
     • Szybki wybór metody całego procesu, w tym płukania i suszenia
     • Inteligentny wybór mocy grzewczej za pomocą biblioteki rozpuszczalników
     • Nienadzorowana praca dzięki monitoringowi cyklu i/lub czasu

Bezpieczeństwo i zgodność z wymogami
     • Minimalna emisja rozpuszczalników dzięki systemowi uszczelniania oraz skraplaczowi o wysokiej wydajności
     • Czujnik ochrony analitu gwarantuje wykrycie minimalnego poziomu rozpuszczalnika w zlewce, co skutkuje lepszym odzyskiem analitu
     • Indywidualne czujniki poziomu dla każdej pozycji ekstrakcyjnej - uzyskaj najwyższe wydajności z cyków Soxhlet'a dopasowując czujnik poziomu do objętości próbki
     • Optymalny recycling jako rezultat chłodzonego zbiornika rozpuszczalnika (odzysk > 90 %)
     • Bez ryzyka oparzenia dzięki skutecznej osłonie oraz kontroli ogrzewania
     • Konfiguracja SOX jest w pełni zgodna z prawdziwym aparatem Soxhlet'a

Szczegóły: https://www.buchi.com/en/products/instruments/fatextractor-e-500

 

HydrolEx H-506

Komplementarny i Solidny

Urządzenie do hydrolizy HydrolEx H-506 zapewnia bezpieczny i szybki proces hydrolizy kwasowej do 6 próbek jednocześnie. Urządzenie jest zgodne z obowiązującymi przepisami dotyczącymi deklaracji całkowitej zawartości tłuszczu.

Zgodność z wymogami

  • Zgodne z obowiązującymi przepisami (np.: AOAC, ISO, DIN)
  • Powtarzalny, dzięki znormalizowanym i wyczerpującym procedurom

Bezpieczeństwo

  • Wygodny transfer hydrolizatu bez kontaktu z próbką
  • Eliminacja szkodliwych emisji dzięki skutecznemu uszczelnieniu

Szybkość

  • Winda zapewnia płynny ruch stojaka na próbki
  • Skuteczne płukanie dzięki specjalnym nasadkom do płukania
  • Szybkie i skuteczne przekazywanie ciepła do próbek za pomocą promieniowania IR
  • Jednoczesna hydroliza, filtracja i płukanie do 6 próbek
  • Probówka na próbki zaprojektowana bezpośrednio do stosowania z E-500 lub E-800

Szczegóły: https://www.buchi.com/en/products/instruments/hydrolex-h-506

 

UniversalExtractor E-800

Potężny i Idealny do wielu zadań

Urządzenie do przeprowadzania oznaczania tłuszczów na 6 próbkach jednocześnie za naciśnięciem jednego przycisku. Universal Extractor E-800 używany jest do szybkich, codziennych analiz zawartości tłuszczu. Pozwala na prowadzenie pięciu różnych metod esktrakcji na raz (Soxhlet, Soxhlet ciepły, gorąca ekstrakcja, ciągły przepływ, Twisselmann), każda w jednym uniwersalnym zestawie szklanym.

Oszczędność czasu i pieniędzy

  • Prowadzenie procesu na 6 próbkach jednocześnie po naciśnięciu jednego przycisku
  • Mniejsze zużycie rozpuszczalnika i niższe koszty eksploatacji
  • Szybkie nagrzewanie dzięki ceramicznym grzałkom oraz indywidualnym strefom grzewczym
  • Najlepsza powtarzalność dzięki kontroli czasu i cyklu

Łatwa obsługa

  • Szybki wybór metody całego procesu, w tym płukania i suszenia
  • Inteligentny wybór mocy grzewczej za pomocą biblioteki rozpuszczalników
  • Nienadzorowana praca dzięki monitoringowi cyklu i/lub czasu

Bezpieczeństwo i zgodność z wymogami

  • Minimalna emisja rozpuszczalników dzięki systemowi uszczelniania oraz skraplaczowi o wysokiej wydajności
  • Czujnik ochrony analitu gwarantuje wykrycie minimalnego poziomu rozpuszczalnika w zlewce, co skutkuje lepszym odzyskiem analitu
  • Optymalny recycling jako rezultat chłodzonego zbiornika rozpuszczalnika (odzysk > 90 %)
  • Bez ryzyka oparzenia dzięki skutecznej osłonie oraz kontroli ogrzewania
  • Konfiguracja SOX jest w pełni zgodna z prawdziwym aparatem Soxhlet`a
  • Pięć różnych metod ekstrakcji w jednym uniwersalnym zestawie szklanym
  • Dla próbek o niskiej zawartości zanieczyszczeń, zespół szklany Large Sample Volume (LSV) może zwiększyć objętość próbki użytej do ekstrakcji o 60%

Szczegóły: https://www.buchi.com/en/products/instruments/universalextractor-e-800

 

Słowa kluczowe: ekstrakcja, Soxhlet, Randall, Twisselmann, ekstrakcja gorąca, hot extraction, ekstraktor

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.