Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Mimo ogromu pojedynczych doniesień w prasie i internecie, dostęp do rzetelnej skonsolidowanej informacji wcale nie jest łatwy, brakuje opracowanych i kompleksowych raportów niezbędnych do podejmowania codziennych działań w obszarze jakości i bezpieczeństwa.
Dlatego oprócz ogromnego zainteresowania internetową formą przygotowanych przez nasz zespół doniesień, które tylko w 2018 roku zostały odczytane na naszym portalu przez ponad 100000 indywidualnych użytkowników internetu, dostrzegamy potrzebę wspierania tego kanału komunikacji szerszymi opracowaniami , które dodatkowo dotrą również do osób preferujących papierową i wydrukowaną formę. Dlatego zdecydowaliśmy się na przygotowanie i bezpłatną dystrybucję Raportu FoodFakty do ok 1000 największych firm spożywczych i oczywiście udostępnienie opracowania w formie do pobrania ze stron portalu
Do tematyki rocznego Raportu FoodFakty wybraliśmy tematy cieszące się ugruntowanym zainteresowaniem branży spożywczej. Raport zawierać będzie wiele opracowań i zestawień, które są niezbędne operatorom żywnościowym, a których przygotowanie zabiera bardzo dużo czasu. Dodatkowo treść raportu wzbogazona zostanie o materiały firm partnerskich i sponsorów branżowych.
Misją projektu Foodfakty jest ułatwienie komunikacji pomiędzy poszczególnymi ogniwami rynku spożywczego, oraz podwyższenie ogólnej wiedzy w branży dzięki efektywnemu i szerokiemu dotarciu z najnowszymi osiągnieciami nauki i przemysłu. Skupiamy się na dostarczaniu takich informacji, które są potrzebne w codziennej pracy i oszczędzają czas naszych czytelników.
Uprzejmie prosimy o zapoznanie się ze szczegółowymi założeniami i serdecznie zapraszamy do udziału w tworzeniu Raportu.
Założenia raportu
3 obszary tematyczne raportu
Perspektywa I - Zafałszowania żywności:
Zapraszamy do współpracy : Laboratoria, Dostawcy sprzętu laboratoryjnego, surowców, dodatków np. przypraw, detektorów, usług prawnych
Perspektywa II – Produkty niebezpieczne – najważniejsze trendy 2018 roku
Zapraszamy do współpracy : Dostawcyów rozwiązań związanych z badaniami: Listeria, salmonelli, alergenów, środków higieny, certyfikacji, inne
Perspektywa III - Prawo Żywnościowe i Standardy Jakościowe – co nas czeka w 2019 roku?
Zapraszamy Firmy: Certyfikacja, szkolenia, Zarządzanie Informacją, badania
Dowiedz się więcej i weź udział w projekcie:
Przeczytaj także
Czy wiedziałeś, że pomimo że liczba zachorowań spowodowanych występowaniem Listeria Monocytogenes w żywności jest relatywnie niska, to jest ona jednym z wiodących czynników prowadzących do śmierci spowodowanej spożyciem...