Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FoodFakty Raport - Jakość i Bezpieczeństwo Żywności 2019

Pobierz materiały

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Mimo ogromu pojedynczych doniesień w prasie i internecie, dostęp do rzetelnej skonsolidowanej informacji wcale nie jest łatwy, brakuje opracowanych i kompleksowych raportów  niezbędnych do podejmowania codziennych działań w obszarze jakości i bezpieczeństwa.

Dlatego oprócz ogromnego zainteresowania internetową formą przygotowanych przez nasz zespół doniesień, które  tylko w 2018 roku zostały odczytane na naszym portalu przez ponad 100000 indywidualnych użytkowników internetu,  dostrzegamy  potrzebę wspierania tego kanału komunikacji szerszymi opracowaniami , które dodatkowo dotrą również do osób  preferujących papierową i wydrukowaną  formę. Dlatego zdecydowaliśmy się na przygotowanie i bezpłatną dystrybucję Raportu FoodFakty do ok 1000 największych firm spożywczych i oczywiście udostępnienie opracowania w formie do pobrania ze stron portalu

Do tematyki rocznego Raportu FoodFakty wybraliśmy tematy cieszące się ugruntowanym zainteresowaniem  branży spożywczej.  Raport zawierać będzie wiele opracowań i zestawień, które są niezbędne operatorom żywnościowym, a których przygotowanie zabiera bardzo dużo czasu. Dodatkowo treść raportu wzbogazona zostanie o materiały firm partnerskich i sponsorów branżowych.

Misją projektu Foodfakty jest ułatwienie komunikacji pomiędzy poszczególnymi ogniwami rynku spożywczego, oraz podwyższenie ogólnej wiedzy w branży  dzięki  efektywnemu i szerokiemu dotarciu z najnowszymi osiągnieciami nauki i przemysłu. Skupiamy się na dostarczaniu takich informacji, które są potrzebne w codziennej pracy  i oszczędzają czas naszych czytelników.
Uprzejmie prosimy o zapoznanie się ze szczegółowymi założeniami i serdecznie zapraszamy do udziału w tworzeniu Raportu.

Założenia raportu

  • Dystrybucja bezpłatna do 1000 największych firm – każda firma otrzyma 2 egzemplarze (jeden dla Zarządu oraz Działu Jakości)
  • Raport do pobrania bezpośrednio ze strony FoodFakty
  • Koszt dotarcia z informację o ofercie Sponsora do największych firm w Polsce już od 50 gr na dział w firmie.

3 obszary tematyczne raportu

Perspektywa I - Zafałszowania żywności:

  1. Analiza zafałszowań w 2018
  2. Znormalizowane metody badawcze zafałszowań żywności
  3. Oferta rynkowa badań
  4. Analiza ryzyka wystąpienia zafałszowania – Case Study na konkretnym przykładzie

Zapraszamy do współpracy : Laboratoria, Dostawcy sprzętu laboratoryjnego, surowców, dodatków np. przypraw, detektorów, usług prawnych

Perspektywa II – Produkty niebezpieczne – najważniejsze trendy 2018 roku

  1. Analiza ilościowa i jakościowa produktów polskich zgłoszonych do RASFF
  2. Główne problemy jakościowe produktów polskich
  3. Plany kontrolne Inspekcji Urzędowych na rok 2019

Zapraszamy do współpracy : Dostawcyów rozwiązań związanych z badaniami: Listeria, salmonelli, alergenów, środków higieny, certyfikacji, inne

Perspektywa III - Prawo Żywnościowe i Standardy Jakościowe – co nas czeka w 2019 roku?

  1. Znakowanie żywności
  2. Składniki żywności / dodatki / limity zanieczyszczeń
  3. Plany IFS
  4. Plany BRC

Zapraszamy Firmy: Certyfikacja, szkolenia, Zarządzanie Informacją, badania

Dowiedz się więcej i weź udział w projekcie:

Autor: FoodFakty

Wypełnij formularz w celu pobrania materiałów

  • W celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów, wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.)

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapraszamy do udziału w projekcie!

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn