Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FoodFakty Raport - Jakość i Bezpieczeństwo Żywności 2019

Pobierz materiały

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Mimo ogromu pojedynczych doniesień w prasie i internecie, dostęp do rzetelnej skonsolidowanej informacji wcale nie jest łatwy, brakuje opracowanych i kompleksowych raportów  niezbędnych do podejmowania codziennych działań w obszarze jakości i bezpieczeństwa.

Dlatego oprócz ogromnego zainteresowania internetową formą przygotowanych przez nasz zespół doniesień, które  tylko w 2018 roku zostały odczytane na naszym portalu przez ponad 100000 indywidualnych użytkowników internetu,  dostrzegamy  potrzebę wspierania tego kanału komunikacji szerszymi opracowaniami , które dodatkowo dotrą również do osób  preferujących papierową i wydrukowaną  formę. Dlatego zdecydowaliśmy się na przygotowanie i bezpłatną dystrybucję Raportu FoodFakty do ok 1000 największych firm spożywczych i oczywiście udostępnienie opracowania w formie do pobrania ze stron portalu

Do tematyki rocznego Raportu FoodFakty wybraliśmy tematy cieszące się ugruntowanym zainteresowaniem  branży spożywczej.  Raport zawierać będzie wiele opracowań i zestawień, które są niezbędne operatorom żywnościowym, a których przygotowanie zabiera bardzo dużo czasu. Dodatkowo treść raportu wzbogazona zostanie o materiały firm partnerskich i sponsorów branżowych.

Misją projektu Foodfakty jest ułatwienie komunikacji pomiędzy poszczególnymi ogniwami rynku spożywczego, oraz podwyższenie ogólnej wiedzy w branży  dzięki  efektywnemu i szerokiemu dotarciu z najnowszymi osiągnieciami nauki i przemysłu. Skupiamy się na dostarczaniu takich informacji, które są potrzebne w codziennej pracy  i oszczędzają czas naszych czytelników.
Uprzejmie prosimy o zapoznanie się ze szczegółowymi założeniami i serdecznie zapraszamy do udziału w tworzeniu Raportu.

Założenia raportu

  • Dystrybucja bezpłatna do 1000 największych firm – każda firma otrzyma 2 egzemplarze (jeden dla Zarządu oraz Działu Jakości)
  • Raport do pobrania bezpośrednio ze strony FoodFakty
  • Koszt dotarcia z informację o ofercie Sponsora do największych firm w Polsce już od 50 gr na dział w firmie.

3 obszary tematyczne raportu

Perspektywa I - Zafałszowania żywności:

  1. Analiza zafałszowań w 2018
  2. Znormalizowane metody badawcze zafałszowań żywności
  3. Oferta rynkowa badań
  4. Analiza ryzyka wystąpienia zafałszowania – Case Study na konkretnym przykładzie

Zapraszamy do współpracy : Laboratoria, Dostawcy sprzętu laboratoryjnego, surowców, dodatków np. przypraw, detektorów, usług prawnych

Perspektywa II – Produkty niebezpieczne – najważniejsze trendy 2018 roku

  1. Analiza ilościowa i jakościowa produktów polskich zgłoszonych do RASFF
  2. Główne problemy jakościowe produktów polskich
  3. Plany kontrolne Inspekcji Urzędowych na rok 2019

Zapraszamy do współpracy : Dostawcyów rozwiązań związanych z badaniami: Listeria, salmonelli, alergenów, środków higieny, certyfikacji, inne

Perspektywa III - Prawo Żywnościowe i Standardy Jakościowe – co nas czeka w 2019 roku?

  1. Znakowanie żywności
  2. Składniki żywności / dodatki / limity zanieczyszczeń
  3. Plany IFS
  4. Plany BRC

Zapraszamy Firmy: Certyfikacja, szkolenia, Zarządzanie Informacją, badania

Dowiedz się więcej i weź udział w projekcie:

Autor: FoodFakty

Wypełnij formularz w celu pobrania materiałów

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Zapraszamy do udziału w projekcie!

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn