Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FORUM FoodFakty - PRAWO W SYSTEMACH ŻYWNOŚCI - DWA WYDARZENIA W JEDEN DZIEŃ

Data: 24.05.2022 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 5 h

Cel szkolenia

ZA CEL STAWIAMY SOBIE:

  • Sprostać wyzwaniu ujęcia przepisów w ramy całego systemy żywnosci w Polsce i EU
  • Wskazać nowe i najistotniejsze obecnie przepisy i wskazać krytyczne elementy w nich zawarte
  • Wskazać zagrożenia, ale również szanse płynące z przepisów, dostarczyć eksperckich wniosków i interpretacji 
  • Pokazać Państwu obszary wymagające szerszego zgłebienia, pokazać to czego nie widać bez głebokiej analizy eksperckiej 
  • Zaispirować Państwa i przekazać pozytywną energię do realizacji kolejnych celów zawodowych 

Szkolenie skierowane do

Z jednej strony FORUM i eFORUM skierowane jest do osób już na dużym poziomie zrozumienia i stosowania prawa żywnosciowego, można zaryzykować twierdzenie - im więcej wiem, tym więcej się dowiem. Z drugiej strony, dzięki naszym ekspertom, ich doświadczeniu i sposobie w jaki prowadzą swoje referaty, FORUM to świetna okazja dla osób z najwyższego kierownictwa firm, działów marketingowych, handlowców do zapoznania się i zrozumienia w ciągu jednego dnia krytycznych elementów prawa żywnoścowego, które na pewno mają wpływ na podejmowane decyzje w organizacjach. 

ZAPRASZAMY

Wszytskich managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarach wpływających na jakość, bezpieczeństwo i zgodność produktów.

  • Dla osób ceniących sobie wygodę uczestnictwa zdalnego proponujemy sprawdzoną formułę eFORUM FoodFakty - to w 100% dedykowane formie on-line prelekcje na żywo naszych ekspertów.
  • Dla osób, które tęsknią za osobistym kontaktem z koleżankami i kolegami z branży oraz doceniajacych możliwość spokania się z ekspertami osobiście, zapraszamy na obrady stacjonarne w Warszawie - ilość miejsc ograniczona. 

Każdy ekspert najpierw wygłasza swój referat w wersji on-line, a następnie po raz drugi w sali plenarnej. 

Sylwetki prelegentów - Broszura informacyjna 

Program

ROZKŁAD GODZINOWY DLA WERSJI ON-LINE W TABELI PONIŻEJ

Rozkład godzinowy dla wersji stacjonarnej znajdziesz TUTAJ.

Perspektywa – zrównoważony rozwój

Godzina rozpoczęcia 

 

Powitanie/wstęp

Janusz Olejnik – FoodFakty – założyciel – CEO

9:00

 

„Sustainable food system” na etykiecie i w reklamie żywności – inicjatywy legislacyjne UE

Izabela Tańska – IGIFC

9:10

Projekt ustawy o rolnictwie ekologicznym

Magdalena Wolska - FoodFakty

9:25

Rewolucja antyplastikowa - obowiązkowe i dobrowolne oznaczenia na produktach spożywczych

Patryk Kalinowski - FoodLaw

9:40

Centrum Prawa Żywnościowego

Przeciwdziałanie marnowaniu żywności w przedsiębiorstwach spożywczych

Agnieszka Szymecka-Wesołowska - FoodLaw

9:55

 Centrum Prawa Żywnościowego

Należyta staranność w odpowiedzialnym prowadzeniu działalności biznesowej - na co zwracać uwagę?

Joanna Uchańska - Chałas i Wspólnicy

10:10        

Uchwały Zespołu ds. Suplementów Diety, kolejne ograniczenia dot. składników

Magdalena Wawrzyniak - Food&Pharma Legal

10:25

 

Dodatki do żywności – bieżące wyzwania

Joanna Olszak - IGIFC

10:40

 

Przerwa – 30 min

Perspektywa - zgodność produktu

Wstęp

Janusz Olejnik FoodFakty

11:30

Marketing żywności zgodny z RODO

Ewa Kuczyńska GFP Legal

11:35

 

Czym jest Solvit, kiedy znajduje zastosowanie?

Magdalena Wawrzyniak - Food&Pharma Legal

11:47

 

Perspektywa – nie tylko produkt

Wezwanie do udzielenia informacji o naruszeniach własności intelektualnej

Agnieszka Sztoldman Uniwersytet Wrocławski 

12:00

Przeciwdziałanie nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w branży spożywczej

Bartosz Fogel - GFP Legal

12:15

 

Jak chronić innowacje w przemyśle spożywczym - Przegląd nowych trendów i regulacji prawnych

Żaneta Zemła-Pacud - Traple, Konarski, Podrecki & Wspólnicy

12:30

Przerwa 75 min

Perspektywa – Nadchodzące regulacje

 

 

Projektowane zmiany w ustawie o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych

Paweł Borek - Borek Legal

14:00

Prace legislacyjne, ważne projekty - prawo krajowe

Agnieszka Szymecka-Wesołowska- FoodLaw

14:15

Centrum Prawa Żywnościowego

Prace legislacyjne, ważne projekty - prawo EU

Izabela Tańska - IGIFC

14:25

Q&A

W sesji Q&A prelegencji odniosą się do wybranych, najcześciej pojawiajacych się pytań w trakcie całego dnia obrad. Pozostałe pytania znajdą swoje odpowiedzi w publikacjach Strefy Managera.

14:35

 

 Rozkład godzinowy dla wersji stacjonarnej znajdziesz TUTAJ.

Warunki uczestnictwa

Udział wyłącznie na podstawie zakupionego odpowiedniego biletu na stronie foodfakty.pl i opłaceniu faktury (prosimy o uważne wypełnienie danych do faktury).

Wymagana wcześniejsza rejestracja bezpłatnego konta czytelnika portalu FoodFakty. Prosimy o zapoznanie się z pełnymi warunkami uczestnictwa.

eFORUM w WERSJI ON-LINE - START 9.00 - Udział odpłatny.

Cena netto

Kto

Link do biletu/warunki

190 PLN

Klienci Strefy Managera

290 PLN

Pracownicy firm produkcyjnych i sieci handlowych, pracownicy jednostek inspekcji urzędowych, pracownicy naukowi

490 PLN

Pozostałe firmy

UDZIAŁ BEZPŁATNY

Studenci

Ceny netto, w celu informacyjnym zaokrąglono do pelnej złotówki w dół.

Cena zawiera: udział w konferencji, certyfikat udziału, udostępnione przez prelegentów prezentacje.

Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji danych podanych w formularzu rejestracyjnym i odmowy udziału na warunkach przewidzianych dla innych grup uczestników.

 

WARUNKI UCZESTNICTWA W FORUM STACJONARNYM


Udział wyłącznie na podstawie zakupionego odpowiedniego biletu na stronie foodfakty.pl i opłaceniu faktury (prosimy o uważne wypełnienie danych do faktury).

Wymagana wcześniejsza rejestracja bezpłatnego konta czytelnika portalu FoodFakty. Prosimy o zapoznanie się z pełnymi warunkami uczestnictwa.

 

eFORUM w WERSJI STACJONARNEJ - START 10:00 

CBF Nowy Świat przy ulicy Nowy Świat 6/12

Udział odpłatny. Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

Cena do 29.04

Cena od 30.04

Kto

Link do biletu/warunki

390 PLN

490 PLN

Klienci Strefy Managera

490 PLN

590 PLN

Pracownicy firm produkcyjnych i sieci handlowych, pracownicy jednostek inspekcji urzędowych, pracownicy naukowi

890 PLN

990 PLN

Pozostałe firmy

Ceny netto w celu informacyjnym zaokrąglono do pelnej złotówki w dół.

Cena zawiera: udział w konferencji, przerwy kawowe i lunch, certyfikat udziału, prezentacje udostępnione przez prelegentów. 

Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji danych podanych w formularzu rejestracyjnym i odmowy udziału na warunkach przewidzianych dla innych grup uczestników.

  

Masz pytania, zarejestruj wstepną chęć udziału poprzez formularz rejestracyjny poniżej.

Wypełnienie formularza nie zapewnia udziału oraz nie powoduje wystawienia ze strony organizatora faktury proforma.

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn