Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 13.09.2024 Miejsce: ON-LINE
Czas trwania: 4 h
Szkolenie ma na celu zapoznanie się z zakresem funkcjonowania standardu GLOBAL G.A.P. oraz poznanie zmian, które zaistniały w procesie certyfikacji standardu w wersji 6.0. na szkoleniu przedstawione będzie także porównanie listy kontrolnej GLOBALG.A.P. v.6.0 Smart i wersji GLOBALG.A.P. v.6.0 GFS.
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników, menadżerów, przewodniczących zespołu bezpieczeństwa żywności (HACCP)
oraz audytorów wewnętrznych w zakładach produkujących żywność, osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
1. Idea funkcjonowania standardu GLOBAL G.A.P.
2. Zmiany w procesie certyfikacji standardu w wersji 6.0 (zakresy i kategorie produktów, terminy, przygotowanie do zmian).
3. Dwie edycje GLOBALG.A.P.: IFAv6 SMART i IFA v6 GFS; różnice w wymaganiach, dla kogo dedykowane, proces certyfikacji.
4. Podejście holistyczne do zarządzania - wymagania w zakresie zrównoważonego rozwoju, ochrony środowiska i dobrostanu zwierząt.
5. Omówienie nowym wymagań w zakresie QMS (Zasady Systemu Zarządzania Jakością).
6. Omówienie zmian w liście kontrolnej dla producentów Owoców i Warzyw – wymagania w gospodarstwach.
7. Porównanie listy kontrolnej GLOBALG.A.P. v.6.0 Smart i wersji GLOBALG.A.P. v.6.0 GFS.
8. Podsumowanie szkolenia, pytania.
Wypełnienie, akceptacja i przesłanie formularza zgłoszeniowego - plik .doc lub zgłoszenie ze stroy internetowej.
Zgłoszenia prosimy nadsyłać do 7 dni przed terminem szkolenia.
Link do formualrza elektronicznego dostępny na stronie - https://hamilton.com.pl/szkolenia/harmonogram-szkolen/
Program szkolenia - https://hamilton.com.pl/wp-content/uploads/2023/11/Program-227-DSZ_-GLOBAL-G.A.P.-wersja-6-%E2%80%93-zmiany-i-nowe-wymagania_2024.pdf
W razie jakichkolwiek pytań lub wsparcia technicznego prosimy o kontakt: szkolenia@jsh.com.pl lub telefon: 58/ 766 99 46
Zapytaj organizatora o szczegóły