Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Główne tezy Światowego Dnia Żywności FAO - FoodFakty Summit częścią obchodów World Food Day FAO w Polsce

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Na całym świecie produkowane jest wystarczająco dużo żywności, aby wyżywić więcej niż populację świata, a mimo to głód i niedożywienie nadal dotykają blisko 733 mln ludzi. Powodem są kryzysy spowodowane połączeniem konfliktów, ekstremalnych zjawisk pogodowych i wstrząsów gospodarczych. Systemy rolno-spożywcze jako całość są bardzo podatne na katastrofy i kryzysy, w szczególności na skutki zmiany klimatu, ale jednocześnie generują zanieczyszczenie, degradują glebę, wodę i powietrze oraz przyczyniają się do emisji gazów cieplarnianych i utraty różnorodności biologicznej. Transformacja systemów rolno-spożywczych ma duży potencjał łagodzenia zmiany klimatu i wspierania pokojowych, odpornych i inkluzywnych źródeł utrzymania dla wszystkich. Tym samym zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego na całym świecie.

Światowy Dzień Żywności FAO

Światowy Dzień Żywności to święto, które podkreśla znaczenie bezpieczeństwa żywnościowego na całym świecie. Zostało ustanowione w 1979 r. przez Organizację Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO) i obchodzone jest w rocznicę powstania FAO - 16 października. Jego nadrzędnym celem jest szerzenie świadomości na temat problemów żywnościowych, np. wciąż panującego w niektórych rejonach świata głodu.

Światowe obchody Dnia Żywności FAO na świecie i w Polsce

Z okazji Światowego Dnia Żywności FAO ludzie na całym świecie uwalniają swoją kreatywność i podnoszą świadomość na temat tego dnia i w prawie 150 krajach jednoczą się w odpowiedzi na globalne wezwanie do działania. Organizacje pozarządowe, dziennikarze, rządy, miasta, organizacje społeczeństwa obywatelskiego i osoby prywatne, w tym młodzież, wykorzystują tę okazję, aby się zjednoczyć i zainspirować do podjęcia znaczących zmian.

Polski akcent obchodów Światowego Dnia Żywności - FoodFakty Summit Żywność Jutra - food4tomorrow 

Po raz kolejny FoodFakty wychodza z inicjatywą i pod patronatem FAO przyłączają się do obchodów Światowego Dnia Żywności. W tym roku podczas największego w tym roku wydarzenia stacjonarnego w dn. 6-7 listopada w Łodzi - FoodFakty Summit Żywność Jutra – food4tomorrow.

Informacje o wydarzeniu dostępna na stronach FoodFakty oraz stronach FAO 

 

 Co czeka na uczestników FoodFakty Summit Żywność Jutra – food4tomorrow?

FoodFakty Summit Żywność Jutra – food4tomorrow to dwudniowe wydarzenie, o zróżnicowanym programie, pozwalającym na w pełni wartościowe uczestnictwo w wybranym dniu lub całym wydarzeniu.

- Ponad 20 merytorycznych sesji tematycznych i ponad 100 ekspertów i praktyków w 5 ścieżkach tematycznych - do sesji tematycznych oprócz przedstawicieli nauki, ekspertów zaprosiliśmy kilkunastu managerów, praktyków z firm produkcyjnych.

- Debaty eksperckie - Jakość i bezpieczeństwo żywności PL oraz Perspektywy F&B, w których udział wezmą przedstawiciele inspekcji, nauki i firm produkcyjnych, a poruszone zostaną kluczowe kwestie dla branży jak:

  • Polska jakość – jak to rozumieć?
  • Priorytety i oczekiwania na 2025 biznesu i strony inspekcyjnej
  • Rola Kultury Bezpieczeństwa Żywności i kadry zarządzającej
  • Polski System Żywności - Budowanie wizerunku bezpiecznej i wysokiej jakości żywności
  • Zarządzanie sytuacjami kryzysowymi
  • Komunikacja jakości i bezpieczeństwa produktów z konsumentem

Uczestnicy debaty - JAKOŚĆ I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI PL

Uczestnicy debaty - PERSPEKTYWY F&B

 

- Kilkanaście warsztatów przygotowanych przez partnerów, w tym bardzo, naszym zdaniem, ciekawe warsztaty z bezpieczeństwa osobistego i zachowania w sytuacjach terrorystycznych.

Swój udział potwierdziło już kilkuset przedstawicieli branży, serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych, pełny program i warunki uczestnictw kliknij   >> PROGRAM <<

Partnerami FoodFakty Summit Zywność Jutra - food4tomorrow są:

Wybierz temat: Alergeny Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja Dieta i zdrowie Dodatki i składniki Eko Food Fraud Inspekcje Państwowe Kongresy i Targi

Autor: FoodFakty Portal

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.