Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Hiszpańska kiełbasa fuet przyczyną 45 przypadków salmonellozy we Francji

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Francuskie Ministerstwo Zdrowia na swojej stronie internetowej poinformowało o wycofaniu wszystkich partii hiszpańskiej suszonej kiełbasy związanych z 45 przypadkami salmonellozy, z których 27 dotyczy dzieci. Przypadki te są związane ze spożyciem kiełbasy fuet wyprodukowanej przez hiszpańską firmę Embutidos Caula SL z siedzibą w Gironie. Związek ten został potwierdzony 15 lipca przez General Directorate of Food, the General Directorate of Health and Public Health of France.

Wszystkie partie fuetu zostaną wycofane

Francuskie Ministerstwo Zdrowia w oświadczeniu opublikowanym 17 lipca na swojej stronie internetowej poinformowało o wycofaniu wszystkich partii kiełbasy fuet wyprodukowanej przez hiszpańską firmę Embutidos Caula SL.

Badane szczepy salmonellozy u osób dotkniętych chorobą mają te same cechy genetyczne i zostały zidentyfikowane między 24 czerwca a 15 lipca przez National Reference Center for Salmonelloza.

Jednostka zaleca, aby osoby, które nadal posiadają produkty, których dotyczy problem, nie spożywały ich i zwracały do punktu sprzedaży, w którym zostały zakupione.

W zeszłym roku Francja wycofała kilka partii kiełbasy fuet innej hiszpańskiej firmy - Embutidos Solà, również po wykryciu w niej Salmonelli.

Źródło: https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/presse/communiques-de-presse/Retrait-et-rappel-de-fuets-saucisses-seches-espagnoles-contamines-par-des-salmonelles

Wybierz temat: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Przemysł mięsny Wycofania z rynku

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.