Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

ImpactFood Leaders: Projekt rozwojowy dla młodych liderów pozytywnej zmiany w obszarze żywienia

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Youth Business Poland we współpracy z Carrefour Foundation i Carrefour Polska uruchomił unikatowy projekt skierowany do młodych ludzi, którzy chcą realizować projekty społeczne w zakresie edukacji żywieniowej.

Projekt ImpactFood Leaders odpowiada na pilną potrzebę edukacji w zakresie zdrowego odżywiania, aktywności fizycznej oraz niemarnowania żywności. Jak podaje Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), „niezdrowa dieta i brak aktywności fizycznej są jednymi z największych globalnych zagrożeń dla zdrowia”. Edukacja i promocja zdrowych nawyków są kluczowe, aby przeciwdziałać tym wyzwaniom.

Uczestnicy programu opracowują projekty edukacyjne, które promują zdrowe nawyki, aktywność fizyczną i zrównoważone praktyki żywieniowe

Program jest adresowany do młodych ludzi w wieku 15–29 lat, którzy chcą wprowadzić pozytywne zmiany w swoim otoczeniu, mają już pomysł na projekt lub planują działania związane z edukacją żywieniową. W ramach programu na uczelniach w całej Polsce odbędą się otwarte warsztaty rozwijające umiejętności liderskie, inspirujące do działań impaktowych oraz wspierające inicjatywy promujące zdrowe nawyki żywieniowe.

Wybrani uczestnicy wezmą udział w Hackathonie, podczas którego dopracują swoje pomysły, a następnie, przy wsparciu mentorów i ekspertów, przekształcą je w konkretne działania projektowe skierowane do młodego pokolenia. Cały proces potrwa 4 miesiące, a jego efektem będą dopracowane, gotowe do wdrożenia projekty oraz wzrost kompetencji liderskich uczestników. Najlepsze projekty otrzymają granty o łącznej wartości 75 000 zł na realizację zaplanowanych działań. Udział w projekcie jest bezpłatny.

Jak podkreśla Marie-Astrid Raoult, dyrektorka Fundacji Carrefour:

„Dzięki programowi ImpactFood Leaders, Fundacja Carrefour zobowiązuje się do wspierania młodych liderów zmian w ułatwianiu dostępu do zdrowej i zrównoważonej żywności. Poprzez ten program i realizowane inicjatywy, będziemy wzmacniać edukację żywieniową i zachęcać do zmiany sposobu odżywiania, przynosząc korzyści społecznościom najbardziej potrzebującym”.

Organizatorem programu jest Youth Business Poland, które od 15 lat wspiera młodych przedsiębiorców i innowatorów, stawiając na rozwiązania wpływające na społeczeństwo i środowisko.

Adrian Migoń, prezes Youth Business Poland, mówi o projekcie:

„Widzimy ogromną potrzebę współpracy z młodymi osobami, które chcą angażować się w tworzenie innowacyjnych projektów społecznych związanych z żywieniem. Chcemy również pomóc im zdobyć pierwsze doświadczenia zawodowe. Z radością podejmujemy świadome działania z Carrefour Foundation już trzeci rok z rzędu, promując zrównoważony rozwój.”

Program Impactfood Leaders wpisuje się również w długofalową strategię transformacji żywieniowej realizowaną przez Grupę Carrefour, a także jest zgodny z założeniami najnowszej odsłony programu Act For Food. Jej celem jest zwiększenie dostępu Polaków do żywności wysokiej jakości, która ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie. 

Rekrutacja do programu trwa do 1 grudnia 2024. Zgłoszenia projektów edukacyjnych można składać poprzez formularz na stronie: https://impact.ybp.org.pl/

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Dieta i zdrowie

Autor: Youth Business Poland

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.