Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: Przeciwdziałanie marnowaniu żywności z perspektywy prawnej

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Szkolenie odbędzie się w godzinach 11:00 – 14:00, w dniu 28 listopada 2024r., w Centrum Konferencyjnym “Zielna” przy ul. Zielnej 37 w Warszawie. Jest to dziewiąte z cyklu dziewięciu szkoleń dedykowanych producentom i przetwórcom mleka w ramach realizowanego przez ZPPM zadania pt „Szkolenia – zrównoważony rozwój 2024”, dofinansowanego ze środków Funduszu Promocji Mleka.

Cele realizowanego zadania:

Przyjęcie przez UE strategii „Zielony ład”, „Od pola do stołu”, „Bioróżnorodności” oraz innych wymogów w zakresie zrównoważonego rozwoju (raportowanie pozafinansowe – ESG), jak też przepisów w zakresie gospodarki opakowaniami (zarówno na poziomie UE i krajowym) oznacza duże zmiany w rolnictwie, produkcji i konsumpcji żywności, na które branża mleczarska nie jest przygotowana, co stanowi ryzyko dla rynku mleczarskiego w Polsce – jego konkurencyjności, rentowności, rosnących kosztów produkcji, spadku popytu, wzrostu cen produktów mlecznych.

Producenci i przetwórcy mleka, którzy przygotują się na te zmiany i odpowiednio wcześnie wdrożą określone działania, zapewnią sobie przewagę konkurencyjną. Analiza i dostosowanie się do przepisów związanych z szeroko rozumianym „zrównoważonym rozwojem” stanowi duże wyzwanie, dlatego należy dostarczyć producentom i przetwórcom mleka informacji na temat legislacji unijnej i polskiej i wynikających z niej wymogów. Pozwoli to na podniesienie ich kwalifikacji i umożliwi dostosowanie się do nowych wymagań.

Program szkolenia:

Godz. 10:30 – 11:00: Rejestracja uczestników i powitalna kawa

Godz. 11:00 – 12:00:

  • Omówienie kluczowych przepisów dotyczących przeciwdziałania marnowania żywności w szerokim ujęciu oraz kwestii praktycznych z nimi związanych m.in.:

- polska Ustawa o przeciwdziałaniu marnowania żywności

- terminy przydatności surowców – praktyka organów IJHARS oraz orzecznictwo sądowe

- znakowanie datą ważności produktu końcowego

- przekazywanie darowizn żywności, w tym bankom żywności

- wykorzystywanie pozostałości technologicznych powstających w procesie produkcyjnym

Godz. 12:00 – 12:30: przerwa kawowa

Godz. 12:30 – 14:00:

  • Zapoznanie uczestników z planowanymi zmianami prawnymi oraz możliwymi skutkami dla działalności w sektorze przetwórstwa mlecznego
  • Sesja pytań i odpowiedzi

Szkolenie poprowadzi mec. Michał Tracz, Partner w kancelarii prawnej Kieszkowska Rutkowska Kolasiński.

Szkolenie jest dofinansowane ze środków Funduszu Promocji Mleka – liczba miejsc ograniczona. W razie pytań prosimy o kontakt z Sekretariatem ZPPM, pod numerem telefonu: +48 222 660 271

Formularz zgłoszeniowy

#Fundusze Promocji

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Kongresy i Targi Przemysł mleczarski

Autor: Związek Polskich Przetwórców Mleka

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.